Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răspunsul lui Burleanu după atacul dur lansat de şeful AJF Teleorman, Stan Prodan

Răspunsul lui Burleanu după atacul dur lansat de şeful AJF Teleorman, Stan Prodan

FRF

Comentarii

Atacat dur într-o scrisoare deschisă de şeful AJF Teleorman, Stan Prodan, Răzvan Burleanu îi răspunde acestuia tot prin intermediul unei scrisori, pe care o publicăm integral mai jos.

Stan Prodan îl acuza pe şeful FRF că îl susţine necondiţionat pe reprezentantul asociaţiilor judeţene, Octavian Goga, care, conform spuselor sale, "nu a făcut nimic pentru AJF-uri în opt ani" şi ar fi beneficiat de favoritisme din partea federaţiei, printre care şi o primă consistentă pentru calificarea României la Euro 2016.

Redăm mai jos integral răspunsul lui Răzvan Burleanu, dar şi scrisoarea deschisă a lui Stan Prodan.

"Către AJF Teleorman


În atenţia Domnului Preşedinte Stan Prodan

Bucureşti, 15 februarie 2018

Stimate domnule Stan Prodan, preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Teleorman,

Vă scriu cu ceva întârziere după “apelul public” pe care l-aţi făcut, pentru că am încercat să îi înţeleg rostul. Nu am reuşit, câtă vreme cred că preşedinţii de asociaţii judeţene nu s-au îndoit vreo clipă de faptul că alegerile pentru reprezentarea în Comitetul Executiv respectă procedurile statutare. Şi ca principiu administrativ, dar şi ca principiu de reprezentare, consider că trebuie să avem o competiţie deschisă, la care oricine poate participa. Am toată încrederea că preşedinţii asociaţiilor judeţene îşi aleg şi îşi vor alege reprezentanţii pe care îi consideră cei mai îndreptăţiţi să îi reprezinte. O ştiţi şi dumneavoastră, dar e greu să o recunoaşteţi când mizele electorale vă copleşesc, nu voi interveni niciodată pentru a impune “favoriţi”.

Proiectele desfăşurate de dumneavoastră în calitate de preşedinte AJF Teleorman au beneficiat de susţinerea şi promovarea administraţiei FRF, e o realitate pe care nu o puteţi contesta. Ar fi fost aşa dacă nu eram echidistanţi, dacă nu ştiam că lumea reală a fotbalului înseamnă nevoile fiecărui membru, indiferent de eşalon, dacă nu respectam principiul “membrii FRF, înainte de toate”?

Dumneavoastră aţi simţit “o satisfacţie deosebită că în amplul proiect Fotbal şi Feminitate, implementat de FRF împreună cu UEFA, s-a desfăşurat în Teleorman primul campionat judeţean de fotbal feminin”. Iar FRF a evidenţiat activitatea dumneavoastră în topul judeţelor din acest proiect, inclusiv în faţa reprezentanţilor UEFA, cu ocazia primirii distincţiei pentru dezvoltarea fotbalului feminin, şi prin toate canalele de comunicare, în mod public.
Dumneavoastră aţi mulţumit “Federaţiei Române de Fotbal pentru implicarea în fotbalul mic” atunci când am fost alături de competiţii precum Cupa Teleormanul. Şi dumneavoastră aţi mărturisit chiar acum un an că veţi răspunde “tuturor proiectelor iniţiate de către Federaţia Română de Fotbal, urmând a ne angrena în acestea, mai ales că acestea vin la pachet cu suportul financiar necesar”.

În acest context, chiar nu pot să înţeleg care motive, dincolo de febra electorală, ar fi putut să vă îndemne spre convingerea că eu sau echipa FRF nu suntem echidistanţi. Nu cred că am fi putut realiza împreună cu dumneavoastră, domnule Prodan, atâtea lucruri pentru fotbal, dacă aţi fi ştiut că suntem aşa cum spuneţi acum, înainte de alegeri...

Pe domnul Octavian Goga l-am prezentat ca parte a echipei mele pentru că orice membru afiliat care a crezut în viziunea pe care am susţinut-o şi pe care doresc să o implementez în continuare a devenit, automat, un membru al echipei mele.

Pentru că, oriunde ar fi, la nivelul oricărui eşalon sau segment fotbalistic, în orice parte de ţară, oricine lucrează pentru dezvoltarea fotbalului cu determinare, cinste şi bună-cuviinţă se poate considera parte din echipa mea. Şi păstrez un respect deosebit pentru toţi ceilaţi membri afiliaţi, pentru oricare dintre persoanele care lucrează zilnic pentru fotbal. Pot fi diferenţe între opiniile sau opţiunile pe care le avem, dar să fiţi sigur că sunt şi voi rămâne echidistant şi profund orientat spre voinţa celor care alcătuiesc lumea reală a fotbalului românesc.

Viziunea dumneavoastră, pe care o expuneţi întrebând ce merite are domnul Goga în echipa FRF “în afara faptului că ridică mâna” la propunerile administraţiei FRF, este cel puţin îngustă. Domnule Prodan, votul în Comitetul Executiv implică responsabilitate!

În acelaşi timp, nu am cum să nu vorbesc despre lucrurile pe care le-am realizat împreună cu domnul Octavian Goga, dacă tot sunteţi nedumerit care ar fi contribuţiile dumnealui la dezvoltarea fotbalului. Este de datoria mea, aşa cum am şi procedat mereu, să mulţumesc public fiecăruia din cei care au fost alături de administraţia FRF cu idei, cu proiecte inteligente, şi în momente de dificultate.
Printre proiectele elaborate, propuse sau la care şi-a adus contribuţia domnul Octavian Goga va readuc în atenţie doar statutul-cadru pentru asociaţiile judeţene, adaptarea regulamentelor, proiectul de dezvoltare a activităţii asociaţiilor judeţene în urma căruia şi asociaţia pe care o conduceţi a beneficiat de o susţinere financiară de 5.000 de euro, proiectul dedicat managerilor pentru dezvoltare regională în arbitraj, extinderea numărului de reprezetanţi AJF în Comitetul Executiv de la unu la doi, proiectul terenurilor cu gazon artificial, Cupa Regiunilor.

Domnule Prodan, aşa cum v-am transmis şi în cadrul întâlnirii pe care am avut-o, noi nu ne lăsăm intimidaţi şi nici nu răspundem la ameninţări cu „darea în vileag”. Şantajul nu face parte dintre atributele echipei mele, cum nici circul nu ne caracterizează. Acestea sunt alte două elemente, alături de foarte multe altele, pentru care considerăm că suntem diferiţi şi mai buni. Pentru care mergem mai departe, pentru fotbal, împreună.

Acuzele nefondate, invidia sau răfuielile personale nu sunt manifestări în care ne regăsim, eu şi echipa mea. După cum aţi văzut, există tribune publice care preiau imediat orice fel de mizerie.

În final, vă urez mult succes în cazul în care veţi dori să vă prezentaţi în faţa colegilor pentru a obţine un mandat de reprezentant al asociaţiilor judeţene în Comitetul Executiv FRF şi vă asigur că vom susţine totdeauna dezvoltarea fotbalului la nivelul judeţului în care vă desfăşuraţi activitatea.

Cu respect,

Răzvan Burleanu
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal"

Apelul public făcut de Stan Prodan:

"D.le presedinte, in urma cu 4 ani ati venit la conducerea FRF, rasturnand o “hegemonie” de 22 de ani a lui Mircea Sandu. A fost vointa membrilor afiliati in a alege “perspectiva, tineretea, viitorul”, in detrimentul trecutului, “a spagilor, a favoritismului, a gastilor, a risipei” asa cum caracterizati dvs acea perioada. In opinia actualei conduceri Mircea Sandu, a dus fotbalul romamesc in situatia dezastrului. Nu comentam, dar va intrebam; Numai Mircea Sandu este raspunzator de situatia in care a ajuns fotbalul?

Reprezentantul fotbalului amator cu titulatura de vicepresedinte al FRF, nu a facut parte din vechea conducere ? Nu a participat si el la luarea deciziilor ?
Nu este el acela care a promovat in Comitetul Executiv celebra “renta viagera nesimtita” pe care a-ti anulat-o ulterior ?

In proiectul de candidatura vorbiti despre ECHIPA FRF si ne aratati fotografiile a unor personae, printre care si reprezentantul fotbalului amator, toti acestia facand parte din actualul Comitet Executiv. Citez “pentru cei puternici sunt cei care stiu si pot sa continue ce au inceput ; va propun sa fim impreuna ; mai buni impreuna mai departe pentru fotbal”, extrase din programul dvs. Domnule presedinte noi credem ca noi toti cei implicati in fotbal suntem parte din echipa federala, iar daca veti castiga alegerile tot noi membrii vom fi.

Fara noi cei multi si ma refer aici inclusiv la cei 41 de presedinti de AJF, fotbalul nu se va dezvolta. Daca vorbim de fotbalul de baza, cu certitudine noi suntem baza. Cluburile, unele apar si dispar asa cum au aparut, asociatiile judetene au fost sunt si vor fi baza piramidei. De la jucatori la arbitri, aici sunt descoperiti, formati, aici exista infrastructura de pornire catre performanta.

Reprezentantul asociatiilor judetene in Comitetul Executiv, a fost ales printr-un simulacru acum 8 ani, cand colegi de-ai nostri fugeau cu buletinele de vot pe holurile de la Mogosoaia sa le arate lui Kasai. Acum 4 ani a fost ales nestatutar, postul nefiind vacantat asa cum prevede Statutul FRF si decalate cu 6 luni pentru a beneficia de sprijinul lui Mircea Sandu. Nu vrem sa ne intoarcem la acele vremuri. Nu numai ca nu ar trebui sa-l enumerati in echipa dvs, dar el face parte din trecutul pe care il blamati cu atata patos. Ce merite are el in echipa FRF, in afara faptului ca ridica mana la toate propunerile dvs ? A facut el ceva in toti acesti 8 ani ? A promovat vreun proiect aducator de beneficii pentru asociatiile judetene ? Sigur NU. In afara deplasarilor echipei nationale peste hotare unde incaseaza diurna consistenta, si in afara delegarilor la nivel european/national, ce a facut omul asta sa afirmati cu tarie ca este in ECHIPA FRF cu care mergeti la alegeri ? A luat o prima de 17.000 de euro dupa calificarea echipei nationale la Campionatul European, atat. Ca este in echipa FRF/a dvs, pana la urma este alegerea va apartine, dar sa-l sprijiniti la viitorarele alegeri nu suntem de acord.

In numele democratiei, al meritocratiei, principii la care faceti vorbire atat de des, va rugam sa-i lasati pe cei 41 de presedinti ai Asociatiilor Judetene de Fotbal sa-si aleaga un reprezentant:

Cunoscator al fenomenului fotbalistic la nivel de baza, interesat de promovarea si cresterea valorica a fotbalului amator, profesionist si dornic sa performeze, initiator si sustinator de proiecte benefice activitati asociatiilor judetene.

Toate acestea in detrimentul celor constatate la actualul reprezentant al fotbalului amator si anume: Interesului personal ; lipsei de performanta si profesionalism ; scindarii unitatii de grup a presedintilor AJF, partizan al formarii de tabere;

Sunt informatii potrivit carora v-ati exprimat, ca il veti sprijini pe actualul reprezentant al asociatiilor judetene, in tentativa sa de a mai ocupa inca un mandat in Comitetul Executiv. Va vom prezenta la alegeri, o radiografie completa a activitatii reprezentantului AJF in Comitetul Executiv si nu numai.

Va rugam sa dati curs acestui apel, si sa aratati echidistanta si neimplicare in alegerea reprezentantului AJF in Comitetul Executiv al FRF. Numai asa ne veti arata respect si consideratie pentru tot ce facem acolo jos, la fotbalul de baza", se arată în scrisoarea deschisă a lui Stan Prodan.

 

Afla mai multe despre: stan prodan. razvan burleanu 

viewscnt
Articole similare