Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răspunsul rapidiştilor după incidentele de la Miercurea Ciuc! Cum au reacţionat giuleştenii după ce galeria lor nu a fost lăsată să intre în stadion

Răspunsul rapidiştilor după incidentele de la Miercurea Ciuc! Cum au reacţionat giuleştenii după ce galeria lor nu a fost lăsată să intre în stadion galerie foto

Rapid

Comentarii

Clubul alb-vişiniu a emis un comunicat în care îşi arată dezamăgirea pentru felul cum au tratat reprezenţii grupării din Miercurea Ciuc prezenţa suporterilor echipei din Grant la partida jucată în etapa a 13-a a Ligii 2.

Iată câteva pasaje din manifestul clubului Rapid cu privire la evenimentele petrecute sâmbătă în Ardeal:
 
"FC Rapid Bucureşti şi-a impus ca filosofie a clubului să evite orice fel de implicare directă în probleme legate de rasism şi xenofobie în contextul în care de-a lungul istoriei, la rândul nostru, am resimţit efectele acestul flagel.
 
Reprezentanţii FC Rapid Bucureşti au ajuns la un consens cu gruparea organizatoare în ceea ce priveşte accesul suporterilor rapidişti în incinta stadionului din Miercurea Ciuc. Conform regulamentelor FRF am fost înştiinţaţi că vom avea alocat un număr de 75 de bilete de acces într-un sector rezervat fanilor noştri, locuri care reprezentau 5% din capacitatea arenei.
 
Pentru a nu exista nici un fel de suspiciuni, accesul suporterilor sosiţi în mod organizat urma să se facă doar după ce liderul Galeriei rapidiste intra în posesia biletelor tipărite. Ajunşi în dreptul tribunei rezervate, suporterii rapidişti au constatat prezenţa în respectivul sector a unui grup de aproximativ 30 de persoane purtând insemnele Rapidului.
 
Având în vedere că numărul fanilor depăşea deja capacitatea tribunei şi ţinând cont de prezenţa acelor persoane aflate într-un sector rezervat şi care trebuia să fie gol, liderul Galeriei a luat decizia ca suporterii rapidişti să refuze intrarea şi să urmărească partida din afara stadionului, din spatele unui gard, în plin câmp. 
 
Fără a ne lăsa conduşi către o teorie a conspiraţiei, salutăm şi ne arătăm solidari cu decizia Galeriei rapidiste de a refuza intrarea în acel  sector în care exista riscul creării unei diversiuni care să ducă la acte greu sau imposibil de controlat.Sunt de condamnat şi unele scandări sporadice ale unor suporteri rapidişti, venite însă după exilul în câmp şi mai ales după scandările provocatoare ale spectatorilor localnici.
 
FC Rapid Bucureşti îşi va menţine în continuare atitudinea de fair play demonstrată pretutindeni, indiferent de numele adversarului, de toţi cei care compun acest brand: jucători, oficiali şi în special suporteri.Ţinem să salutăm şi gestul din finalul partidei de la Miercurea Ciuc, atunci când o parte dintre suporterii gazdelor i-au aplaudat pe jucătorii noştri aflaţi în drum spre vestiare" a fost reacţia oficialilor divizionarei secunde. 
 

Afla mai multe despre: rapidgaleriebileteciskszereda 

viewscnt
Articole similare