Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răsturnare de situaţie! A apărut un detaliu UIMITOR în cazul Gueye la Dinamo. Cum a arătat "portiţa" de scăpare

Răsturnare de situaţie! A apărut un detaliu UIMITOR în cazul Gueye la Dinamo. Cum a arătat "portiţa" de scăpare

Dinamo București

Comentarii

Testarea antidoping la care fotbalistul lui Dinamo, Magaye Gueye (30 de ani), a fost depistat pozitiv la cocaină nu trebuia să aibă loc la meciul din Cupa României. De fapt, testarea plănuită de ANAD ar fi trebuit să fie făcută cu o săptămână înainte, la meciul Dinamo - FCSB 0-1 din Liga 1. Totuşi, din cauza discuţiilor generate de DDB, ANAD a amânat testarea iniţială. Astfel, există şanse ca atacantul dinamovist să fi scăpat de scandalul pe care l-a provocat.

Testarea la care a fost prins Gueye nu ar fi trebuit să aibă loc. DDB a amânat-o involuntar pe cea iniţială

Preşedintele ANAD, Cristi Balaj, a oferit, fără să vrea, câteva detalii interesante despre cazul lui Magaye Gueye, în urmă cu o lună, imediat după finalul meciului din Cupa României, dintre Dinamo şi FCSB, scor 1-0, la finalul căruia Magaye Gueye a fost testat pozitiv la cocaină. 

Testarea la care Gueye a fost prins dopat trebuia să aibă loc, de fapt, cu o săptămână înainte, în meciul din Liga 1 dintre cele două. Doar că DDB a amânat-o, involuntar, pentru o săptămână mai târziu, pentru meciul din Cupa României, după ce fanii-acţionari au fost suspicioşi la adresa adversarilor de la FCSB, pe care i-au acuzat de practici necurate în trecut. 

"A fost control, pentru că echipele nu se aşteptau, fiind meci de cupă (n.r. - Dinamo - FCSB 1-0, de pe 10 februarie). Un control doping se face atunci când echipele nu bănuiesc. A fost discuţia la meciul trecut (n.r. - Dinamo - FCSB 0-1, în Liga 1, de pe 3 februarie) la care s-a discutat despre controlul antidoping şi, din analizele făcute, dacă ne-am fi dus, nu ar fi fost nicio surpriză şi s-a decis pentru azi. Cei de la ANAD au ajuns cu cinci minute înainte de meci, nu a ştiut nimeni că vom veni. Au fost trei jucători de la FCSB, trei de la Dinamo, după meci. 

Dacă nu ar fi fost discuţiile de săptămâna trecut, s-ar putea să fi fost chiar la acel meci control (n.r. - Dinamo - FCSB 0-1, în Liga 1, de pe 3 februarie). Nu ştiu dacă azi ne mai duceam. DDB a minţit la meciul trecut, nu a fost niciun control. Tănase, Coman şi Nedelcu de la FCSB şi Fabbrini, Filip şi Gueye de la Dinamo au fost testaţi acum", a declarat Cristi Balaj pe 10 februarie, pentru Telekom Sport.  

Gueye putea scăpa de scandalul de dopaj cu cocaină la Dinamo Bucureşti?

Magaye Gueye a fost testat pozitiv cu cocaină după testarea efectuată pe 10 februarie. Astfel, se pune întrebarea dacă acesta ar fi putut scăpa, dacă testarea s-ar fi făcut aşa cum era programată iniţial. 

DDB a cerut control antidoping cu 24 de ore înaintea meciului din campionat, iar Gueye deja aflase despre posibilitatea ca ANAD să fie la meci. Astfel, dacă ar fi ştiut că are substanţa în corp la meciul de pe 3 februarie, ar fi cerut să nu joace, invocând, probabil, o problemă, pentru a nu risca. În schimb, atacantul a evoluat 45 de minute în partida din "Ştefan cel Mare". 

Petrecerea la care Gueye susţine că a fost, înaintea meciului din Cupa României

Un detaliu despre un ar fi putut consuma Gueye cocaină a fost oferit de oficialul lui Dinamo, Marius Nicolae: "Mi-a zis că a fost la un party, dar că el nu a luat nimic. Acum, nu ştiu ce să zic... Mai sunt unii care-şi pun cenuşă în cap, «aoleu, sunt fraier, am făcut-o!», dar el era şocat, surprins. Zicea că poate i s-a înscenat", a spus Marius Nicolae, pentru Gazeta Sporturilor. 

Conform Romedic.rom, după o singură utilizare a cocainei, agenţii rezultaţi din metabolizarea drogului pot fi detectaţi în urină între două şi patru zile. Cocaina poate fi detectată şi în sange sau salivă până la 12-48 de ore după ultima utilizare.

Teoretic, Gueye a fost "curat" la meciul din Liga 1, de pe 3 februarie, când era programată testarea iniţială, iar ANAD l-a detectat dopat la meciul din Cupa României, care a avut loc o săptămână mai târziu, după schimbarea de planuri cauzată de discuţiile din jurul primului meci dintre Dinamo şi FCSB. 

Afla mai multe despre: magaye gueyedinamodinamo bucuresti magaye gueye dopajmagaye gueye cocaina 

viewscnt
Articole similare