Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răsturnare de situaţie în cazul baschetbaliştilor americani înjunghiaţi la Brăila. Paznic reţinut pentru mărturie mincinoasă

Răsturnare de situaţie în cazul baschetbaliştilor americani înjunghiaţi la Brăila. Paznic reţinut pentru mărturie mincinoasă

Diverse

Comentarii

Unul dintre agenţii de pază ai clubului din Brăila unde au fost înjunghiaţi cei doi baschetbalişti americani a fost reţinut de poliţişti pentru mărturie mincinoasă, întrucât, atunci când a fost audiat, ar fi făcut o declaraţie care nu corespunde realităţii, îngreunând astfel ancheta, scrie presa locală.

Potrivit presei locale, un agent de pază al clubului, în vârstă de 44 de ani, a fost reţinut de poliţişti pentru mărturie mincinoasă. Bărbatul a fost audiat după producerea atacului, iar atunci el ar fi făcut o declaraţie care nu corespunde realităţii, îngreunând ancheta şi identificarea autorilor.

Sâmbătă, bărbatul va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, mai scrie presa locală.

Baschetbaliştii americani Darrell Bowie şi Joseph McClain, de la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi în noaptea de 15 spre 16 septembrie, pe o teresă din municipiul Brăila. Sportivii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Brăila, fiind operaţi de urgenţă.

A doua zi, Darrel Bowie, care a fost mai grav rănit, a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Ulterior, reprezentanţii clubului sportiv din Brăila au anunţat că starea ambilor sportivi prezintă o evoluţie favorabilă, aceştia fiind conştienţi şi putând comunica fără dificultăţi. "Şi-au contactat familiile şi apropiaţii şi sunt optimişti în ceea ce priveşte recuperarea", precizau reprezentanţii clubului.

În 17 septembrie, principalul suspect a fost reţinut, fiind vorba despre Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev. Dasaev este recidivist, el fiind condamnat pentru proxenetism şi viol de o instanţă din Spania, infracţiunile fiind comise pe teritoriul acestei ţări. Bărbatul a primit 20 de ani de detenţie, însă a fost eliberat după 7 ani, în 2014.

Ulterior, Husein a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor calificat, port şi folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Potrivit avocatului său, el a recunoscut agresiunea, dar nu şi înjunghierea celor doi sportivi.

Afla mai multe despre: brailamarturie mincinoasapaznic 

viewscnt
Alte articole
Articole similare