Experiențe împreună.
You are here:

Răsturnare de situaţie în cazul lui Mkhitarian. Ce răspuns au dat azerii după ce Arsenal a anunţat că mijlocaşul nu va face deplasarea pentru finala Europa League

Răsturnare de situaţie în cazul lui Mkhitarian. Ce răspuns au dat azerii după ce Arsenal a anunţat că mijlocaşul nu va face deplasarea pentru finala Europa League
Comentarii

Autorităţile azere au anunţat că mijlocaşul armean al lui Arsenal, Henrik Mkhitarian, poate juca în finala Europa League, de la Baku, din 29 mai.

"În ciuda relaţiilor complicate dintre Azerbaïdjan şi Armenia, Mkhitarian poate veni să joace finala", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei de la Baku, Leila Abdullaieva, pentru AFP.

Clubul Arsenal Londra a anunţat că Henrikh Mkhitarian va rata finala Europa League de la Baku, din motive politice.

"Am explorat cu atenţie toate opţiunile pentru ca Miki să facă parte din echipă, dar după discuţiile cu jucătorul şi cu familia lui am decis împreună că nu va face parte din călătoria noastră. Am scris la UEFA, exprimându-ne profunda îngrijorare despre această situaţie. Miki a fost un jucător de bază în drumul nostru către finală, aşa că este o mare pierdere din punctul de vedere al echipei.

Suntem de asemenea trişti că un jucător va lipsi de la o importantă finală europeană în circumstanţe ca acestea, în codiţiile în care un astfel de eveniment vine foarte rar în cariera unui fotbalist. Miki va continua să fie parte a pregătirilor noastre până vom pleca la Baku, weekend-ul viitor", a precizat clubul londonez.

"Luând în considerare toate opţiunile, am luat dificila decizie să nu merg cu echipa la finala Ligii Europa. Este tipul de joc cu care, noi, fotbaliştii, nu ne întâlnim foarte des şi trebuie să recunosc că mă răneşte foaret mult faptul că voi lipsi. Îmi voi încuraja coechipierii. Aduceţi trofeul acasă!", a afirmat jucătorul.

Decizia ca Mkhitarian să nu meargă al Baku a fost luată în condiţiile în care federaţia de fotbal din Azerbaidjan a dat asigurări că el poate juca finala.

Mkhitarian nu a făcut deplasarea la niciun meci pe care echipa la care era legitimat l-a disputat în Azerbaidajan. În 2015, el a lipsit de la partida pe care Borussia Dortmund a disputat-o cu FK Qabala, în Europa League. Aceeaşi situaţie s-a întâmplat şi în octombrie 2018, când Arsenal a mers să joace cu FK Qarabag, tot în Liga Europa.

UEFA s-a oferit să medieze, anul trecut, acordarea vizei căpitanului naţionalei Armeniei, dar Unai Emery, antrenorul londonezilor, a spus că jucătorul nu poate merge din motive de securitate.

Armenia şi Azerbaidjanul nu au relaţii diplomatice din cauza conflictului privind controlul provinciei Nagorno-Karabah. În urma războiului din regiune, Azerbaidjanul a interzis accesul în ţară oricărui armean sau persoanelor cu orgini armene.

Arsenal Londra şi Chelsea Londra vor disputa finala Europa League, la Baku, pe 29 mai. Partida va putea fi urmărită în direct la Telekom Sport 1.

viewscnt
Articole similare