Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Război intern la CSA Steaua. Florin Talpan şi-a reclamat superiorii la Parchetul Militar. Îi acuză de fals în înscrisuri oficiale

Război intern la CSA Steaua. Florin Talpan şi-a reclamat superiorii la Parchetul Militar. Îi acuză de fals în înscrisuri oficiale

Fotbal intern

Comentarii

Tensiunile din cadrul CSA Steaua au ieşit la suprafaţă după ce Curtea de Apel a aprobat solicitarea făcută de Florin Talpan pentru ca trei oficiali din cadrul clubului şi secretarul general din MApN să fie cercetaţi de Parchetul Militar.

Potrivit ziare.com, Florin Talpan a depus la Curta de Apel Bucureşti o solicitare prin care cere ca Cristian Petrea (comandantul CSA Steaua), Nicolae Ungureanu (şef structuri securitate CSA Steaua), Mihai Cojocaru (şef documente clasificate) şi Dumitru Munteanu (secretar general al MApN) să fie cercetaţi de Parchetul Militar. Curtea de Apel a aprobat solicitarea, într-o decizie luată miercuri.

În acest caz, Florin Talpan îi acuză pe cei patru de fals în înscrisuri oficiale. Cazul are legătură cu sancţiunea pe care a primit-o anul trecut Florin Talpan pentru că vorbit în presă despre lupta dintre CSA Steaua şi FCSB. Atunci, i s-a interzis juristului CSA Steaua să mai discute cu ziariştii. Dar Florin Talpan susţine că cei patru au distrus procesul verbal de la acea şedinţă şi au întocmit altul, cu aceeaşi serie, dar cu un conţinut schimbat.

Juristul CSA Steaua susţine că în primul proces verbal nu i s-a interzis să discute cu jurnaliştii, dar această interdicţie a apărut în al doilea document, după ce primul a fost distrus. De altfel, Cristian Petrea  - comandantul CSA Steaua - a recunoscut că a distrus procesul verbal original, se arată într-un document depus la dosar. Petrea justifică decizia prin faptul că nu dorea să să creeze vreo confuzie:



”Documentul a fost prezentat comandantului CSA Steaua, spre aprobare, in data de 08.03.2017, acesta fiind aprobat si inregistrat. In aceeasi zi, spre finalul programului de lucru, comandantul a solicitat, de la compartimentul documente clasificate, Procesul-verbal al sedintei de lucru din data de 03.03.2017 si, reanalizandu-l prin compararea propriilor notite din timpul sedintei, in urma sesizarii de catre secretarul general al MAPN a faptului ca procesul-verbal nu corespunde in totalitate celor precizate in timpul sedintei, a observat ca unele masuri care au fost dispuse nu erau complet consemnate.

Comandantul CSA Steaua a dispus refacerea Procesului-verbal de catre colonelul Ungureanu Nicolae, cel care-l redactase initial, subliniind indicatiile secretarului general la punctul 4 din document. Documentul redactat initial a fost distrus, pentru a nu se crea confuzii in punerea in aplicare a masurilor ordonate in sedinta de lucru din data de 03.03.2017”, se arata in documentul semnat de Cristian Petrea şi ajuns în posesia celor de la ziare.com.

Drept urmare, magistraţii de la Curtea de Apel au fost de acord ca cei patru să fie anchetaţi de Parchetul Militar.

Afla mai multe despre: csa steauaflorin talpnacristian petrea 

viewscnt
Articole similare