Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Războiul taxi-Uber-Taxify-Clever: Noile reguli pentru transportul în regim de taxi sunt valabile de astăzi!

Războiul taxi-Uber-Taxify-Clever: Noile reguli pentru transportul în regim de taxi sunt valabile de astăzi!

Diverse

Comentarii

Astăzi a intrat în vigoare Ordonanţa de Urgenţă care modifică legea taximetriei, aprobată de Executiv în luna martie, iar şoferii care utilizează aplicaţiile Uber, Bolt şi Clever riscă amenzi şi de 5.000 de lei.

OUG a intrat în vigoare după mai multe luni de proteste venite din partea taximetriştilor, în contextul în care a acuzat patformele de ridesharing precum Clever şi Uber că ar funcţiona ilegal. Ordonanţa elimină sintagma "în mod repetat" din Legea privind transportul în regim de taxi, în urma presiunilor făcute de taximetrişti.

Astfel, este suficient ca şoferii care utilizează Uber, Bolt sau Clever să fie prinşi o sigură dată pentru a fi amendaţi. După adoptarea OUG, Executivul a dat asigurări că, în scurt timp, va fi reglementa şi activitatea de ridesharing, dar această reglementare nu a apărut.

"Serviciile de transport public local în regim de taxi fac parte din sfera serviciilor comunitare de utilitate publică, se desfăşoară sub controlul, conducerea sau coordonarea autorităţilor administraţiei publice locale şi se efectuează numai de către transportatori autorizaţi de către autoritatea de autorizare", se arată în documentul care reglează însă acum o serie de condiţii de autorizare.

Afla mai multe despre: taxi-uber-taxify-clever 

viewscnt
Articole similare