Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răzvan Burleanu a anunţat că FRF doreşte mai mulţi spectatori la meciurile de la Campionatul European. "Ne putem îndrepta şi spre 50% din capacitatea stadionului"

Răzvan Burleanu a anunţat că FRF doreşte mai mulţi spectatori la meciurile de la Campionatul European. "Ne putem îndrepta şi spre 50% din capacitatea stadionului"

Fotbal intern

Comentarii

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, crede că la Campionatul European ar putea fi un număr mai mare de suporteri pe stadion.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a discutat la conferinţa de presă că are în vedere obţinerea unei permisiuni ca pe stadion, la Campionatul European, numărul spectatorilor să fie de până la 50% din capacitatea arenei.

Răzvan Burleanu a anunţat că FRF doreşte mai mulţi spectatori la meciurile de la Campionatul European

Răzvan Burleanu crede că îi poate convinge pe cei de la Ministerul Sănătăţii şi de la Ministerul Tineretului şi Sportului, ca la Campionatul European să existe un procentaj mai mare de spectatori pe stadion, asta în cazul în care situaţia va la nivel naţional va permite acest lucru.

"După cum ştiţi, acum o sapt am avut o întalnire la nivel guvernamental în care am intrat în acest scenariu ca pentru meciurile de la Campionatul European de la Bucureşti să avem cel puţin 25% din capacitatea stadionului deschisă spectatorilor. Acesta este scenariul în care ne aflăm în momentul de faţă. 

Pe acest scenariu lucrăm în momentul de faţă. Dacă situaţia de la nivel naţional ne-o va permite, ne putem îndrepta şi spre 50% din capacitatea stadionului.", a declarat preşedintele FRF.

Burleanu a mai vorbit şi despre situaţia suporterilor din campionatul intern. Acesta nu este foarte sigur dacă li se va permite fanilor să meargă la meciuri, dar crede că meciul cu Germania ar putea fi o încercare prin care să dea un exemplu poztiv, iar autorităţile să permită ca această activitate să fie reluată.

"Planul nostru iniţial a fost ca primul test pe care îl avem astfel încât să demonstrăm autorităţilor guvernam că avem capacitatea de organizare şi nu punem în pericol sănătatea şi siguranţa spectatorilor era chiar meciul cu Germania. În momentul de faţă, şansele ca meciul cu Germania să se desfăşoare pe un stadion cu spectatori sunt foarte reduse.

De la săptămână la săptămână, avem acest dialog cu Ministrul Sănătăţii şi cu Ministrul Tineretului şi Sportului astfel încât să găsim să găsim această fereastră de oportunitate să testăm un meci cu spectatori şi după să-i regăsim pe spectatori pe stadioane.

Dacă nu vom reuşi la nivelul Min Sănătăţii de a avea această facilitate de a utiliza testele rapide în locul testelor PCR, atunci Min Sănătăţii să acopere cheltuielile PCR, ne vom apropia de un dezastru în ceea ce priveşte viitorul fotbalului, mai ales la copii şi juniori.", a mai spus Răzvan Burleanu.

Preşedintele FRF a explicat care este motivul pentru care nu se întâmplă nimic legat de revenirea oamenilor pe stadioane, însă crede că măcar 25% din capaciteatea arenelor va putea fi utilizată indiferent de ceea ce se va întâmpla la Bucureşti.

"Avem acest blocaj la Ministerul Sănătăţii, sper să avem un răspuns cât mai repede, altfel calendarul competiţional aşa cum era gândit, era  chiar în această perioadă, să ne putem relua aceste competiţii.

Indiferent de scenariul în care se va afla Bucureştiul, vom avea această posibilitate de a avea 25% din capacitatea stadioanelor deschisă spectatorilor.", a adăugat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Afla mai multe despre: razvan burleanu frf 

viewscnt
Articole similare