Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răzvan Burleanu a dezvăluit motivul pentru care nici nu vrea să audă de clauza de reziliere a lui Dan Petrescu: ”Nu vreau să influenţez competiţia”

Răzvan Burleanu a dezvăluit motivul pentru care nici nu vrea să audă de clauza de reziliere a lui Dan Petrescu: ”Nu vreau să influenţez competiţia”

Echipa națională

Comentarii

Echipa naţională a României a rămas fără selecţioner la finalul preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022, după ce înţelegerea FRF cu Mirel Rădoi a expirat.

Răzvan Burleanu a dezvăluit motivul pentru care FRF nici nu vrea să audă de clauza de reziliere a lui Dan Petrescu: ”La final de an trebuie să terminăm pe zero”

Naţionala îşi caută selecţioner. Primii doi antrenori contactaţi au fost Gheorghe Hagi şi Răzvan Lucescu, cei care au refuzat propunerea, pentru a continua proiectele începute în vară la Farul, respectiv PAOK Salonic. Următorul nume pe lista Federaţiei ar fi cel al lui Dan Petrescu, tehnician aflat sub contract cu CFR Cluj.

FRF încearcă să îl convingă pe Dan Petrescu să preia naţionala. Clauza de reziliere a "Bursucului" se ridică la 600.000 de euro!

Mihai Stoichiţă a precizat, incă din primele zile, că FRF nu doreşte să achite această sumă. 

Intrebat despre acest aspect, Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a motivat refuzul. 

"Astăzi am fost împuternicit de către Comitetul Executiv să negociez şi să semnez contractul cu următorul selecţioner al echipei naţionale. Până pe data de 20 decembrie, singura variantă de selecţioner cu care lucrăm este Dan Petrescu.

FRF nu va plăti niciodată o clauză de reziliere. Trebuie să menţionez, FRF este o organizaţie non-profit. FRF nu poate fi condusă drept un club, care depinde de un acţionar. Dacă FRF ar plăti o clauză de reziliere, alte iniţiative ar avea de suferit, cum ar fi, de exemplu, activitatea loturilor de juniori. Nu se pune problema de ordin financiar, ci de unde ar trebui să tăiem.

Un alt argument este că, dacă am plăti o clauză de reziliere, am putea să influenţăm competiţia la nivelul Ligii 1. O echipă din Liga 1 ar putea beneficia de o sumă de bani din partea forului naţional, care ar putea reprezenta un avantaj faţă de celelalte cluburi. Să spunem că FRF ar plăti o anumită clauză de reziliere, apoi patronul clubului va spune că era dispus să-l lase pe antrenor să plece la echipa naţională fără plata clauzei de reziliere. Cum am putea atunci să ne apărăm integritatea? Din aceste motive, nu vom putea plăti niciodată o clauză de reziliere.

Nu a existat o ofertă financiară pentru Dan Petrescu, ci doar o propunere, pentru ca echipa naţională să se califice la următorul turneu final. El îşi doreşte să sprijine naţionala, dar trebuie să aibă o discuţie cu clubul. Noi am discutat despre strategie, jucători. Până pe 20 decembrie, lucrăm cu un singur scenariu, Dan Petrescu. Nu am discutat despre durata contractului. Dacă Dan Petrescu va fi următorul selecţioner, vă va spune durata. Cel mai mult contează îndeplinirea unui obiectiv de performanţă, trebuie să fim prezenţi la următorul turneu final", a spus Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Dan Petrescu s-a mai aflat pe lista Federaţiei pentru postul de selecţioner al primei reprezentative în 2017, când tocmai o preluase pe CFR Cluj. Oficialii FRF au negociat cu antrenorul atunci, însă nu au putut ajunge la un acord.

Reprezentativa României a ratat calificarea la barajul pentru Cupa Mondială, încheind pe locul 3 grupa J a preliminariilor europene. România a învins cu 2-0 Liechtenstein, în deplasare, însă şi Macedonia de Nord s-a impus, scor 3-1, în faţa Islandei.

Afla mai multe despre: razvan burleanudan petrescunationala romaniei 

viewscnt
Articole similare