Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răzvan Burleanu a făcut anunţul în privinţa Tehnologiei VAR în fotbalul românesc. Cât ar trebui să plătească echipele din Liga 1 şi LPF

Răzvan Burleanu a făcut anunţul în privinţa Tehnologiei VAR în fotbalul românesc. Cât ar trebui să plătească echipele din Liga 1 şi LPF

FRF

Comentarii

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că federaţia va încerca să atragă fonduri pentru a cofinanţa introducerea Asistenţiei Video pentru Arbitraj (VAR) în Liga I, dar contribuţia majoră la acest proiect ar trebui să o aibă LPF.

 Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu a discutat astăzi pe marginea acestui subiect: ”Deja am iniţiat discuţii la nivel de FIFA şi de AIFAB. Pasul următor conform acestui grafic este să participăm la un seminar organizat de AIFAB. În momentul de faţă, AIFAB nu a luat o decizie în ceea ce priveşte organizarea acestui seminar” a spus Burleanu, care a şi subliniat următorii paşi care trebuie întreprinşi: ”După organizarea lui, la care eşti obligat să participi, începe după aceea pregătirea arbitrilor. După pregătirea arbitrilor, trebuie să alegi unul dintre furnizorii de tehnologie. Aspectul cel mai important este cel legat de finanţare. Noi considerăm astăzi, că dacă am fi nevoiţi... adică LPF să spună să plătească FRF, Federaţia ar trebui să taie de undeva ca să producă aceste... vorbim de un cost aproximativ, cel puţin în primul an, pentru că pe o anumită schemă financiară costul va scădea în următorii ani, de aproximativ 800.000 de euro” a mai spus Burleanu.

Preşedintele FRF a mai completat: ”Dacă noi, ca Federaţie, ar trebui să finanţăm 100% acest proiect, înseamnă că ar trebui să tăiem din altă parte. Din altă parte, înseamnă să nu mai finanţăm Liga Elitelor. Ar trebui probabil să mai tăiem 250.000 de euro din banii pe care îi investim în Turneul Speranţelor. Ar trebui probabil să mai tăiem din staff-urile pe care am reuşit cu mare greutate să le avem la loturi de juniori. Ceea ce nu cred că poate să stea în picioare. În schimb, ne-am asumat că avem inteligenţa să producem  bani şi să cofinanţăm acest proiect. Daci practic LPF ar trebui să găsească cea mai importantă sumă de bani ca să putem să demarăm acest proiect”

Burleanu a explicat şi care ar fi costurile pe care trebuie să le suporte echipele din Liga 1: ”Cluburile ar trebui să se gândească la o soluţie. Până la urmă, cred că decizia ar trebui luată în cadrul Adunării Generale a LPF, în care cluburile să stabilească dacă îşi doresc sau nu îşi doresc.  Nu cred că efortul financiar ar trebui să depăşească 50-60.000 de euro, cel puţin în primul an, pentru un club” a mai spus Burleanu.

Afla mai multe despre: burleanu 

viewscnt
Articole similare