Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răzvan Burleanu a vorbit despre controlul ANAF asupra FRF: ” Dacă Ministerul de Finanţe şi-ar fi digitalizat serviciile, nici n-ar fi fost nevoie astăzi de un control”

Răzvan Burleanu a vorbit despre controlul ANAF asupra FRF: ” Dacă Ministerul de Finanţe şi-ar fi digitalizat serviciile, nici n-ar fi fost nevoie astăzi de un control”

FRF

Comentarii

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a vorbit pe larg, despre controlul realizat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală la sediul Federaţiei Române de Fotbal.

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a vorbit luni, într-o conferinţă de presă, despre controlul iniţiat de ANAF asupra Federaţiei Române de Fotbal. Controlul ANAF a început marţea trecută, iar ministrul Florin Câţu a explicat: 

"În 17.11.2020, echipele de control ale ANAF au început un control la Federaţia Română de Fotbal, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public. În acest moment, se face analiza documentelor, iar când acest raport va fi finalizat, îl vom face public", a afirmat Florin Cîţu într-o intervenţie live pe pagina de Facebook a Ministerului Finanţelor Publice.

Luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele Răzvan Burleanu s-a pronunţat în legătură cu acest control realizat de ANAF la sediul FRF: ”Încă din 2014, FRF a implementat toate principiile de bună guvernanţă. Ne-am manifestat toată disponibilitatea de a colabora cu ANAF şi vom face mereu asta, cu orice organism de control. Noi am trecut prin mai multe controale, fără nicio problemă. În 2016, în urma unui control, am plătit taxe mai mari decât trebuia. Orice acţiune de control în zona financiară este puternic simplificată, pentru că FRF a implementat în ultimii ani, proceduri transparente. Orice tranzacţie astăzi poate fi urmărită la un click distanţă. Totodată, ne-am dezvoltat metode de control intern. Nu voi fi niciodată de acord cu abordarea că un control înseamnă o anumită etichetă. Sunt şi părţi bune, chiar dacă pe parcurs l-am perceput ca un exericiţiu de imagine făcut într-o campanie electorală. Unul dintre lucrurile care se pot înţelege este că FRF nu este o instituţie publică. Apoi se va vedea care este contribuţia FRF la bugetul e stat. Am angrenat peste 300 de mii de români în toate competiţiile, iar indirect, fotbalul românesc contribuie cu peste 750 de milioane de euro la bugetul de stat” a spus Răzvan Burleanu într-o conferinţă de presă.

Preşedintele FRF a mai adăugat: ”Am considerat că este un control de rutină. Ni s-au solicitat foarte multe documente, dar după cum vă spuneam, astăzi la FRF, este foarte uşor să verifici absolut totul. Dacă Ministerul de Finanţe şi-ar fi digitalizat toate procedurile, nu ar mai fi fost nevoie să se deplaseze la sediul Federaţiei Române de Fotbal. FRF nu a fost niciodată din 2015 într-o situaţie financiară dificilă. Asta ca urmare a unui management excelent şi a unei absorbţii din mediul privat. Vom termina acest an pe un excedent financiar de peste 1 milion de euro şi cu rezerve financiare pentru anul viitor de peste 5-6 milioane de euro. Nu cred că FRF este vânată politic. Niciodată nu voi considera că a fost o comandă politică, ci doar un exerciţiu de imagine. Eu mi-aş fi dorit să nu fim puşi în categoria instituţiilor publice, pentru că ministrul a introdus eronat FRF în această categorie. În tot acest context, cred că se va înţelege că noi nu primim fonduri de la statul român. De aceea, folosesc acest prilej să îi rog să includă sportul în acest plan de redresare naţională” a mai explicat preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

 

Afla mai multe despre: răzvan burleanu 

viewscnt
Articole similare