Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răzvan Burleanu acuză LPF şi anunţă: "Ne-am oferit încă din 2019 să acoperim cheltuielile pentru pregătirea arbitrilor"

Răzvan Burleanu acuză LPF şi anunţă: "Ne-am oferit încă din 2019 să acoperim cheltuielile pentru pregătirea arbitrilor"

FRF

Comentarii

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a vorbit la finalul Comitetului Executiv de la Casa Fotbalului despre implementarea sistemului VAR în fotbalul românesc şi a trimis săgeţi către LPF. Burleanu a spus ce trebuie să facă cei de la LPF pentru fi implementa video arbitrajul şi în Liga 1, în caz contrar doar Cupa româniei va beneficia de acesta.

Burleanu i-a acuzat pe cei de la LPF că nu şi-au publicat statutul şi cheluielile şi a dezvăluit că, spune el, încă din 2019 FRF s-a oferit să acopere cheltuielile pentru pregătirea arbitrilor, inclusiv din Liga 1, pentru folosirea sistemului VAR.

"Dacă LPF îşi doreşte ca FRF să cofinanţeze implementarea sistemului VAR în Liga I, trebuie să îşi rezolve aceste probleme şi să respecte aceste principii de bună guvernanţă. Acestea sunt singurele principii prin care FRF se poate întoarce la masa dialogului şi să cofinanţeze acest proiect. Altfel, implementarea VAR va continua exclusiv în Cupa României.

În primul rând, FRF primeşte de la UEFA pentru arbitrajul românesc doar 100.000 de euro în fiecare an. Cheltuielile FRF depăşesc 350.000 în fiecare an, doar pentru arbitrajul românesc, bani care se duc în pregătirea . Iar de anul trecut am preluat testarea RT- PCR pentru toţi arbitrii, inclusiv cei din Liga 1.



Banii nu pică din cer, că nu sunt nişte fonduri la UEFA sau FIFA pe care FRF ar putea să le acceseze şi refuză să facă acelaşi lucru. Menţionez care sunt principalele surse de venit ale FRF. Cele 10 meciuri de echipă naţională la nivel de echipă reprrezentivă, meciurle din Liga a 2-a şi din Cupa româniei şi niciun ban public.

Toate veniturile din Liga a 2-a şi din Cupa României de duc către echipele participante în aceste comeptiţii. Niciun ban nu este oprit la nivel de FRF, în comparaţie cu modelul de la nivelul LPF. Fondurile pe care le avem la dispoziţie şi din care finanţăm întreaga activitatea FRF, 18 loturi naţionale şi 52 de competiţii naţionale.

Pentru orice proiect nou trebuie să identificăm resurse noi sau să alocăm fonduri care altfel ar fi trebuit să se ducă spre un alt proiect"
, a spus Burleanu.

Răzvan Burleanu: "Ne-am oferit încă din 2019 să acoperim cheltuielile pentru pregătirea arbitrilor"

"Pentru finanţarea VAR, încă din 2019, am considerat că este necesar să facem eforturi financiare, să ne implicăm şi noi şi să finanţăm acest proiect, extrem de important pentru Liga 1 şi Cupa României. Ne-am oferit încă din 2019 că vom acoperi cheltuielile pentru pregătirea arbitrilor. Am investit deja mii de euro în pregătirea teoretică care a început în 2019 şi, chiar dacă a fost o situaşie pandemicăm, pregătirea a cotninuat neîntrerupt.

Am avut însă surpiza să văd, că deşi deţinătorul de drepturi TV, s-a oferit să acoepere cheltuielile cu echipamentul necesar, am avut surpriza neplăcută să vedem că LPF nu acoperă nicio cheltuială, nu acoperă niciun cost în cadrul acestui proiect, chiar dacă competiţia Ligii 1 nu este organizatîă de FRF.

Sunt proiecte care trebuie să meargă spre impelmentare, dincolo de conflictele de la nivel instituţional care au fost şi sutn şi azi între FRF şi Ligă. Discuţiile s-au blocat fiindcă deşi FRF acoperă cheltuielile cu rpegătirea arbitrilor în cunatum de aproximativ 500 de mii de euro, palavragiii de la LPF îşi dorescv să îşi asume.

Astăzi, LPF este singura organizaţie sportivă, din plan fotbalistic, opacă din punct de vedere financiar. Inclusiv cluburile de Liga I îşi publică anumite date financiare în fiecare an. A doua problemă, lipsa publicării statutului LPF. Nepublicarea acestuia dă naştere la foarte multe suspiciuni, în ceea ce priveşte cine poate să candideze, care sunt organismele de conducere sau cum se ia o decizie la nivel de LPF. Trei, conflictul de interese. Reprezentanţi ai LPF, cu atribuţii oficiale în LPF, se află azi în conflict de interese, regăsindu-se sub contract cu cluburi de Liga I, inclusiv ca observatori, şi acţionând totodată în detrimentul altor cluburi, antrenori sau jucători. Şi cea de-a patra problemă pe care am identificat-o este lupta împotriva dopingului. Prin urmare, LPF trebuie să îşi asume financiar că susţine lupta împotriva dopingului"
, a spus Răzvan Burleanu, într-o conferinţă de presă.

Afla mai multe despre: razvan burleanufrflpfscandalacuzearbitrajvar 

viewscnt
Articole similare