Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răzvan Burleanu, despre antrenorii fără licenţă Pro: ”Nu ar trebui să amestecăm cazul Rădoi sau Mutu” Ce explicaţie a dat

Răzvan Burleanu, despre antrenorii fără licenţă Pro: ”Nu ar trebui să amestecăm cazul Rădoi sau Mutu” Ce explicaţie a dat

Superliga

Comentarii

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a vorbit într-o conferinţă de presă despre cei patru antrenori din Liga I care sunt, la ora actuală, fără licenţa PRO.

Cei patru antrenori din Liga I care nu deţin licenţa Pro sunt Mihai Iosif (Rapid), Ilie Poenaru (Academica Clinceni), Andrei Prepeliţă (FC Argeş) şi Marius Croitoru (FC Botoşani).

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că le recomandă antrenorilor care nu deţin licenţa Pro să ia legătura cu directorul Şcolii Federale de Antrenori şi să demareze înscrierea la programele de pregătire.

”Regulamentul nu este nou, îl avem de câţiva ani, nu a existat o lipsă de interes de a trece prin toate programele federale ale şcolii de antrenori. Timpul nu e pierdut nici acum, ce le recomand e să ia legatura cu directorul şcolii de antrenori şi să demareze cât mai repede posibil înscrierea la aceste programe de pregătire şi repet, aceste programe sunt pentru ei. Acum un an, FRF era foarte criticată că nu intervine pe acest subiect, acum s-au intors lucrurile. FRF e criticată şi Şcoala Federală tocmai pentru că intervine”, a declarat Burleanu. 

Regulamentul prevede în momentul de faţă că indicatiile din timpul unui joc pot fi date de director tehnic, antrenor pricipal sau antrenor secund”

Burleanu le-a luat apărarea lui Mirel Rădoi şi Adrian Mutu, aflaţi în aceeaşi situaţie.

”Nu ar trebui să amestecăm în această discutie cazurile Rădoi sau Mutu. Regulamentul UEFA prevedea în momentul respectiv că atâta timp cât eşti inscris la cursurile de licenţă PRO, poţi să-ţi exerciţi rolul de selecţioner la prima reprezentativă sau la U21.   

Avem o convenţie UEFA care stabileşte că la cel mai inalt nivel competiţional profesionist dintr-o ţară, ai nevoie de cea mai înaltă certificare, în cazul nostru cea mai înaltă este licenţa PRO. Regulamentul prevede în momentul de faţă că indicatiile din timpul unui joc pot fi date de director tehnic, antrenor pricipal sau antrenor secund”, a conchis preşedintele. 

Afla mai multe despre: razvan burleanuliga 1frf 

viewscnt
Articole similare