Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răzvan Burleanu le răspunde contestatarilor: "Singurul scenariu care le-ar fi convenit ar fi fost promovarea directă, fără să mai joace"

Răzvan Burleanu le răspunde contestatarilor: "Singurul scenariu care le-ar fi convenit ar fi fost promovarea directă, fără să mai joace"

UTA

Comentarii

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, rămâne ferm pe poziţii şi consideră că play-off-ul cu înjumătăţirea punctelor este cea mai bună soluţie pentru încheierea Ligii 2.

UTA Arad, lider în Liga 2 şi cu mari şanse de promovare în Liga I, a decis să reclame la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) decizia Federaţiei Române de Fotbal de continuare a celui de-al doilea eşalon fotbalistic doar în partea superioară a clasamentului, prin organizarea unui play-off între primele şase echipe, după înjumătăţirea punctelor.

"Ne-am dorit să avem o decizie cât mai devreme, astfel încât orice club să aibă timp suficient să atace decizia la TAS. Chiar îi încurajez pe cei care se consideră nedreptăţiţi să o facă. Dacă vom pierde procesul, vom aplica decizia, oricare ar fi aceasta. Deşi sunt sigur, şi nu vreau să îi supăr nici pe cei de la UTA Arad, nici pe cei de la Turris, apropo, cei de la Turris au agreat acest sistem, singura problemă e cu cei de la UTA Arad, nu vreau să supăr pe nimeni, dar e cel mai bun scenariu pentru cel mai mare număr de cluburi într-o situaţie de criză.

Trebuie să acceptăm că e o decizie de criză. Nu puteam să forţăm cluburile care nu mai puteau, nu mai aveau capacitatea să antreneze şi să joace, chiar dacă şi-ar fi dorit acest lucru. În orice scenariu ne-am imaginat, cineva avea o nemulţumire.

Se vorbeşte doar de acest principiu, de ce s-a înjumătăţit numărul de puncte. În primul rând, a scăzut numărul de puncte rămase în joc. De la 42 de puncte la 15. Credeţi că numărul de puncte trebuie să rămână acelaşi? Eu cred că nu", a explicat Răzvan Burleanu.

"Singurul scenariu care ar fi putut să le convină celor de la UTA ar fi fost o promovare directă"

"Singurul scenariu care ar fi putut să convină celor de la UTA ar fi fost o promovare directă, fără a mai disputa niciun meci. Acest scenariu este singurul care produce cel mai mic nivel de nedreptate pentru cel mai mare număr de cluburi", a conchis Răzvan Burleanu.

Conform scenariului propus de FRF şi agreat de majoritatea echipelor, în acest sezon nicio echipă din Liga a II-a nu va retrograda.

Afla mai multe despre: burleanu 

viewscnt
Articole similare