Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răzvan Burleanu nu a părut încântat de garantarea salariilor din drepturile TV: "Nu aşa salvăm Liga 1” + Urmează măsuri dure

Răzvan Burleanu nu a părut încântat de garantarea salariilor din drepturile TV:  "Nu aşa salvăm Liga 1” + Urmează măsuri dure

Superliga

Comentarii

Comitetul Executiv al FRF, întrunit marţi, a stabilit pentru data de 22 aprilie organizarea Adunării Generale de alegeri.

Răzvan Burleanu nu a părut încântat de garantarea salariilor din drepturile TV:  "Nu aşa salvăm Liga 1” + Urmează măsuri dure 

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, consideră garantarea salariilor din drepturile TV o soluţie, dar în niciun caz singura variantă pentru salvarea fotbalului românesc.

Burleanu a dezvoltat pe larg subiectul în conferinţa de presă de azi. 

„Am văzut subiectul discutat, că LPF ar trebui să reţină veniturile din drepturile TV pentru plata datoriilor către jucători. Pot să vă spun că e o idee bună pe fond, dar nicidecum o asemenea măsură nu reprezintă o soluţie unică, salvatoare, pentru situaţia financiară la nivelul Ligii 1.

Veniturile din drepturile TV nu acoperă astăzi cheltuielile salariale pentru cluburile din Liga 1. În perioada 2018-2020, drepturile TV au reprezentat în medie aproximativ 40% din totalul veniturilor la nivelul cluburilor. În plus, media cheltuielilor cu personalul a fost de 2,2 ori mai mare decât valoarea drepturilor TV. Dacă s-ar reţine toate drepturile TV, nu ar acoperi nici măcar 50% din totalul de salarii. Mai mult decât atât, niciodată nu ai garanţia încasării drepturilor TV la termen”, a declarat Burleanu.

Răzvan Burleanu: „Vrem să modificăm sistemul de licenţiere! O să monitorizăm bugetul planificat!”

„În plus, dacă iei decizia de a bloca veniturile din drepturile TV, scade credibilitatea cluburilor pe piaţa bancară, dacă vor să se împrumute cluburile. Prin urmare, problema pe care o avem astăzi este că, pentru unele cluburi, salariile sunt mult prea mari faţă de nivelul de finanţare şi nu se pot acoperi din activitatea curentă. De aici trebuie să plecăm. Multe cluburi trebuie să-şi reducă fondul de salarii sau să găsească surse suplimentare de venituri.

Deci obiectivul principal este să oprim şirul promisiunilor neonorate privind salariile din Liga 1. Vrem să modificăm sistemul de licenţiere, să creştem perioada de monitorizare financiară şi să renunţăm la anumite termene de graţie. O altă intervenţie este să monitorizăm bugetul planificat. Fiecare club va trebuie să transmită o planificare, pe care să o putem urmări. O altă direcţie luată în calcul este introducerea unui plafon salarial ca un procent din totalul veniturilor. În plus, vrem să încurajăm cluburile să dea un credit mult mai mare jucătorilor tineri, care pot reprezenta surse de venit”, a conchis Burleanu. 

Afla mai multe despre: răzvan burleanufrf 

viewscnt
Articole similare