Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răzvan Lucescu a dezvăluit adevăratul motiv pentru care a plecat de la PAOK: "Plângeam întruna, mi-a fost foarte, foarte greu"

Răzvan Lucescu a dezvăluit adevăratul motiv pentru care a plecat de la PAOK: "Plângeam întruna, mi-a fost foarte, foarte greu"
Comentarii

Răzvan Lucescu, actualul antrenor al echipei Al Hilal, a explicat adevăratul motiv al plecării de la PAOK Salonic, mărturisind că despărţirea de echipa căreia i-a adus primul titlu după mai bine de 30 de ani a fost extrem de dureroasă.

Răzvan Lucescu dezvăluie că a avut o serie de neînţelegeri cu patronul clubului, Ivan Savvidis, totul culminând cu faptul că rusul i-a cerut să îşi asume întreaga responsabilitate pentru aducerea unui jucător care fusese abia a şasea variantă de transfer. Până atunci

"Noi am jucat finala Cupei pe 12 mai, iar pe 14 mai am avut ofertă de la Al Hilal. Prietenii mei mi-au spus că avem această ofertă şi eu am spus nu. Am spus că mai am un an contract cu PAOK şi vreau să respect acest contract, mă simt extraordinar, am avut doi ani fabuloşi. 

Şi am spus nu. Dar faptul că noi am traversat o perioadă de asemenea succes crea nişte aşteptări imense. Şi toate aceste aşteptări imense erau îndreptate mai degrabă către mine. La sfârşitul acelui sezon aveam şi cam mulţi jucători la final de contract şi nici măcar nu a fost vorba de a aduce noi jucători. A fost mai degrabă vorba de a păstra jucători. Comunicarea a fost destul de greoaie cu patronul şi cu fiul patronului.

Nu am reuşit să găsim un punct de vedere comun. Pe de o parte, de la managementul efectiv al clubului mi s-a transmis că nu vor fi bani de transferuri, pe de altă parte era o neînţelegere între mine şi fiul patronului. El voia să aducă jucători care costau mai mult decât jucătorii pe care noi îi aveam şi care erau la final de contract. I-am explicat, noi jucăm într-o lună şi jumătate meci de Champions League. Avem această posibilitate, am trecut prin doi ani şi suntem un grup foarte consolidat, ştim exact ceea ce vrem să facem pe teren, am demonstrat că ştim să avem succes. Nu este logic în momentul de faţă să schimbăm echipa. Am spus că şi în condiţiile în care am aduce noi jucători, tot ar avea nevoie de prezenţa acestora, să transmită mai repede idei, i-ar ajuta să se adapteze mai uşor. M-am izbit de o încăpăţânare din punctul ăsta de vedere totală, nu am reuşit cu absolut nimic să conving.

Ei au continuat să meargă pe ideea lor, m-au făcut să mă simt frustrat. Iar cu trei zile înainte de pregătire, într-o discuţie legată de un mijlocaş care ar fi urmat să vină, mi s-a spus să îmi asum responsabilitatea. Era a şasea variantă din tot ceea ce avusesem, să îmi asum responsabilitatea dacă îl luăm. Atunci eu am zis: <<de ce să mai rămân? Dacă nu sunt înţeles în momentul de faţă, nu are rost>>", a declarat Răzvan Lucescu, pentru Telekom Sport.

"Mi-a fost foarte, foarte greu să mă despart de PAOK. Plângeam întruna"

"Conjunctura, Al Hilal nu a reuşit să pună antrenor, a trecut printr-o perioadă de alegere a preşedintelui, şi s-a întors o dată. Probabil şi ei într-un moment de criză  de timp, au aruncat întrebarea. Şi am spus în acel moment da, fiind convins că nu se va realiza transferul. Dar eram foarte dezamăgit şi în mintea mea îmi imaginam momentul când mă voi duce la club şi îi voi spune patronului că plec. Mă jucam cu această idee. Aveam de plătit şi o clauză de 2 milioane de euro, care nu era o clauză mică, şi mă gândeam că nimeni nu va accepta în acel moment să plătească această clauză. Am şi fost foarte clar cu Al Hilal şi am spus că vin, dar că am această clauză de 2 milioane. Dacă o plăiţi, bine, dacă nu, încheiem orice discuţie. Şi a doua zi mi-au dat răspunsul că plătesc clauza. Şi în condiţiile astea, am fost ferm convins că mai sunt în discuţie şi cu un alt antrenor şi că încearcă să găsească cea mai bună variantă şi nu vor să rămână descoperiţi. Nu eram convins că se va înceia acest contract.

Nu mă simţeam nici eu cu această situaţie, regretam enorm. Trebuia să mă duc să semnez contractul cu Al Hilal la Paris. Sâmbătă, în drum spre Bucureşti, în avion, şi duminică, de la Bucureşti la Paris, nu mă puteam abţine, plângeam întruna. Mi-a fost foarte, foarte greu. Dar face parte din viaţa noastră. Şi uite că până la urmă a fost decizia cea mai corectă din toate punctele de vedere.

Eram şi aici într-o situaţie disperată, eram descoperiţi, dar a contat acea situaţie cu cei doi mijlocaşi centrali, nu era vorba de a aduce, de a păstra. O echipă care e puternică, are succes, n-are nevoie de modificări majore, are nevoie de a schimba doi trei jucători, acolo unde e nevoie de o reîmprospătare a motivaţiilor. Jucători care n-au jucat, care au fost mai trişti, care au nevoie de o altă provocare fac lor unora care vin cu alt entuziasm. Un grup care e deja format şi arată că ştie să câştige, acela nu mai trebuie atins", a încheiat Răzvan Lucescu.

Afla mai multe despre: lucescu 

viewscnt
Articole similare