Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răzvan Lucescu a făcut radiografia fotbalului românesc: "Nu-mi place să mă uit la meciurile de Liga 1". Unde crede că s-a greşit

Răzvan Lucescu a făcut radiografia fotbalului românesc: "Nu-mi place să mă uit la meciurile de Liga 1". Unde crede că s-a greşit

Fotbal intern

Comentarii

Tehnicianul Răzvan Lucescu, care a susţinut o prezentare în faţa cursanţilor pentru obţinerea licenţei UEFA PRO, a declarat, marţi, că nu se uită la meciurile din Liga I, deoarece acestea nu îi plac. El a mai spus că echipele de tradiţie ar trebui să revină în Liga I.

"Au fost poveşti frumoase, amintiri, discuţii libere, nu au fost doar din Grecia, ci din toată cariera mea de antrenor. Sunt referinţe pe care ceilalţi le pot asculta şi pot prinde idei. Eu am fost plecat mult pe la diferite echipe şi antrenori şi am căutat să prind din experienţele lor. Eu nu am dat sfaturi antrenorilor români, eu spun că nu mă uit la Liga I prea mult, pentru că nu-mi place. Eu trebuie să înţeleg ce se întâmplă în campionatul Greciei, acolo lucrez şi dacă am posibilitatea să văd meciuri din Franţa, Anglia, Germania, o fac cu mare plăcere. Ideea e că nu avem un campionat prost, ci trebuie făcut ca echipele mari, cu mare tradiţie din România, să se întoarcă în prima ligă. Oraşe care au dat echipe importante să revină pe prima scenă, fotbalul e făcut să se joace cu spectatori.

Dacă te uiţi acum la meciurile din România, nu vezi spectatori. E nevoie de meciuri tari, de lume, de marketing, să vină jucători şi, prin competiţie, jucătorii români să crească. Aţi văzut foarte bine ce înseamnă un Rapid - Steaua la Liga IV, promovarea Petrolului sau Timişoara cu stadionul plin când exista Timişoara adevărată. E nevoie de entuziasm, de lume la stadion de cu totul altă atmosferă. Eu aşa aş pleca la drum pentru reconstrucţia fotbalului. Sigur că nu e simplu, trebuie să-i implici pe cei din politică, dar trebuie să ne întoarcem la fotbalul adevărat.

Din păcate acum sunt multe meciuri care nu prezintă interes, cu tribunele goale. Cred că fotbalului românesc îi lipsesc aceste emoţii, eu am parte de ele acolo unde muncesc. E foarte greu de spus când vom ajunge acolo, acum nu vedem luminiţa de la capătul tunelului, dar poate că în 6 luni această luminiţă se va face imensă, nu ştii niciodată. E nevoie şi de şansă şi de conjunctură. Trebuie să trăim cu speranţa", a declarat Lucescu.

Lucescu şi-ar dori ca Rapid să ajungă în Liga 1 din sezonul următor: "E nevoie de entuziasm şi ăsta nu vine decât cu suporterii la stadion, iar suporterii vin la stadion pentru echipele mari".

Pentru tehnicianul de la PAOK; sfaturile tatălui lui, Mircea Lucescu, sunt cele mai importante. "Eu nu sunt aici să dau sfaturi nimănui, ci doar să povestesc din experienţele mele. Eu am încercat să fur de peste tot, să văd antrenori şi metode de lucru, dar unul este deasupra tuturor, este tatăl meu, pentru că am trăit zi de zi alături de el şi l-am văzut lucrând. El mi-a transmis pasiunea pentru fotbal şi asta e cel mai important lucru".

Afla mai multe despre: razvan lucescurapidantrenoricursuri 

viewscnt
Articole similare