Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răzvan Lucescu, subiect arzător: "Nu-l consider pe Boloni un antrenor român". Ce a vrut să explice în direct

Răzvan Lucescu, subiect arzător: "Nu-l consider pe Boloni un antrenor român". Ce a vrut să explice în direct
Comentarii

Noul antrenor al lui PAOK, Răzvan Lucescu, a vorbit, din perspectiva sa, despre dificultăţile pe care le au tehnicienii români atunci când vor să facă pasul spre campionatel puternice ale Europei. Fiul lui Mircea Lucescu s-a ajutat de exemplele Laszlo Boloni şi Mircea Rednic.

România l-a pierdut pe singurul antrenor dintr-un  campionat puternic al Europei. Adrian Ursea a plecat, în urmă cu câteva zile, de la Nice, după ce a condus echipa în acest sezon. În cadrul emisiunii Sport Report, Răzvan Lucescu a explicat de ce românii îşi găsesc cu greu o echipă în fotbalul de top. 

Răzvan Lucescu: "Eu nu-l consider pe Boloni un antrenor român. Îl consider francez"

Campion al Greciei în 2019, Răzvan Lucescu a revenit la PAOK, după ce a petrecut ultimii ani în Arabia Saudită, la Al Hilal, unde a cucerit titlul şi Liga Campionilor Asiei. Pe baza performanţelor, Răzvan Lucescu a recunoscut că a avut posibilitatea de a antrena în Italia, în Serie B, dar şi în Serie A, dacă ar mai fi aşteptat câteva săptămâni.

În plus, el a explicat că Laszlo Boloni şi Mircea Rednic, cei care au şi jucat în străinătate, au avut anumite avantaje când au făcut pasul spre antrenorat: "Eu nu-l consider pe Boloni un antrenor român. Îl consider francez. Şi-a terminat cariera în Franţa, şcoala de antrenori a făcut-o în Franţa, a rămas acolo. I s-au deschis nişte uşi, fiind cunoscut. Aşa cum a fost cazul lui Mircea Rednic în Belgia. În afara acestor antrenori, care au început să antreneze în locurile unde au terminat carierele, pentru ceilalţi români e greu. 

Tatăl meu (n.r. - Mircea Lucescu) a venit după ce a câştigat cu Dinamo Bucureşti campionatul, a avut performanţe importante în acea perioadă, avea un nume mare, apoi a antrenat în Italia, în Serie B. Nu e nicio ruşine. Championship, Serie B sunt campionate bune", a declarat Răzvan Lucescu pentru Telekom Sport. 

Cum pot ajunge românii în campionatele puternice din Europa

"Ca să pătrunzi acolo, ai nevoie de relaţii, cineva să te propună, iar cu acest CV să fii luat şi în considerare. Într-un final, eu am luat o alegere enoţională. Am avut posibilitatea să intru în aceste campionate, dar e greu să pătrunzi acolo. Patronii spun aşa <<Am de ales dintre un italian şi un român. Bun, românul a luat campionatul, a făcut asta acolo, dar îl aleg pe italian>>. E mai uşor să plece, e mai uşor de acceptat de cei de acolo", a mai spus Răzvan Lucescu. 

Răzvan Lucescu şi Laszlo Boloni puteai fi adversari în noul sezon din Grecia, dar cel din urmă s-a despărţit de Panathinaikos, pe finalul stagiunii. 

Afla mai multe despre: razvan lucesculaszlo bolonirazvan lucescu laszlo bolonimircea rednic 

viewscnt
Articole similare