Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răzvan Raţ îşi face griji pentru prietenii lui din Ucraina. ”Fiecare trăieşte cu frica în sân!”

Răzvan Raţ îşi face griji pentru prietenii lui din Ucraina. ”Fiecare trăieşte cu frica în sân!”

Diverse

Comentarii

Răzvan Raţ a jucat la Şahtior în perioada 2003 şi 2013, fostul fotbalist a rămas în relaţii bune cu foştii coechipieri.

Rusia a invadat Ucraina joi dimineaţa, iar în Europa s-a creat un val de nelinişte. Răzvan Raţ a mărturist că îşi face griji pentru apropiaţii lui din Ucraina. Mai mult decât atât, el a dezvăluit că a luat legătura cu apropiaţii lui de peste graniţă. 

”Din ce am vorbit cu prietenii, totul e paralizat. Fiecare trăieşte cu frica în sân. Sunt foarte mulţi oameni care încearcă să iasă din oraş. Bărbaţii nu au voie să iasă din oraş, cei care pot ajuta armata.

Bărbaţii de peste 18 ani nu pot ieşi din oraşe. Doar femeile pot ieşi. Erau cozi la ieşirile din oraş. E haos. E foarte ciudată situaţia. Vorbeam cu prieteni care au mai trăit o dată asta la Doneţk. Parcă e prea mult a doua oară”, a explicat Răzvan Raţ la AntenaSport.

Răzvan Raţ a mărturisit că nu a mai vorbit recent cu rudele soţiei sale care au rămas în Lugansk. 

”Soţia mea e din Doneţk, nici ea nu a mai ajuns acolo. Din păcate, socrii mei nu mai sunt în viaţă, iar sora ei este undeva prin Japonia, de vreo 16-17 ani. Nu avem rude de gradul întâi în Doneţk, iar rudele de la gradul doi încolo, veri, unchi, mătuşi,  sunt prin Lugansk.

Nu am vorbit cu cei rămaşi acolo, după ce Vladimir Putin a semnat recunoaşterea republicilor separatiste. Dar se schimbaseră lucrurile din 2014, aveau o conducere şi o organizare paralele de Ucraina, nu mai erau conduse de la Kiev, funcţionau independent. Zona aia era ruptă de Ucraina, aveau propriul parlament, propriile ministere... Este aceeaşi situaţie din Transnistria sau din Georgia”, a transmis Răzvan Raţ, la Sport.ro.

Afla mai multe despre: rat-ucraina-rusia 

viewscnt
Articole similare