Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia Botoşaniului după "gluma" lui Becali! Ce se întâmplă cu transferul de 700.000 de euro al FCSB dacă "gluma devine serioasă"

Reacţia Botoşaniului după "gluma" lui Becali! Ce se întâmplă cu transferul de 700.000 de euro al FCSB dacă "gluma devine serioasă"

Superliga

Comentarii

Patronul FC Botoşani, Valeriu Iftime, a vorbit în direct la Telekom Sport despre situaţia lui Olimpiu Moruţan, după evenimentele de la naţionala U19 a României ce l-au avut în prim-plan pe tânărul mijlocaş.

Oficialul grupării moldave recunoaşte că Moruţan a avut o "cădere" după ce a fost scos vinovat pentru ratarea calificării la EURO U19 de mai mulţi oameni din fotbalul românesc, dar spune că starea jucătorului nu este atât de gravă şi se declară convins că acesta va fi "pus pe picioare" de staff-ul echipei.

  • Cei de la Botoşani au refuzat ajutorul acordat de FRF, care propusese ca Moruţan să primească consiliere psihologică.

Iftime a comentat şi "gluma" lui Gigi Becali, care îi transmisese că e gata să renunţe la transfer şi să mai ofere şi o sumă suplimentară pentru ca FC Botoşani să-i trimită un alt jucător în schimbul lui Moruţan. Acesta s-a arătat dispus să returneze banii, dacă "gluma lui Becali va deveni serioasă".

"Ştiu subiectul, dar nu este atât de amplu. A fost o discuţie cu cei de la Federaţie, că i-au propus lui Costel Enache să-l ajute cu un psiholog pe Olimpiu Moruţan, dacă avem nevoie. Dar nu am mers mai departe.

Mi se pare normal să ajutăm un jucător dacă are momente mai dificile, însă nu cred că Moruţan are nevoie. Ne-am angajat noi că îl ajutăm să treacă peste acest moment şi eu cred că a trecut. E în lot, va juca.

A avut o cădere mai complicată după meci. Toată lumea l-a învinuit. Dar atât. Acum sper să meargă mai departe. Eu nici nu-l consider cel mai vinovat pe el. Sigur, a greşit, dar nu din cauza lui s-a pierdut calificarea.

Nu pot să spun că avem toate instrumentele necesare pentru a gestiona ultra profesionist acest caz. Dar nu e atât de gravă situaţia lui. El a avut o problemă la începutul lui ianuarie, când a primit nişte bani mai mulţi şi s-a dotat cu nişte echipamente mai "speciale". Dar a trecut peste asta. S-a obişnuit şi cu maşina... El a jucat în ultimul timp. Trebuie să vedem că meciurile lui de la U19 au fost bune. El a făcut o greşeală, dar a jucat bine. Naţionala a fost prost ghidonată pe ultimele 10 minute. Nu poţi lua două goluri în ultimele 10 minute pentru că a plecat Moruţan, de la o echipă care nu a arătat că poate face asta cât s-a jucat 11 la 11.

El e jucătorul FCSB-ului doar din vară, dar nu mai pot să-l iau înapoi. Banii sunt plătiţi, eu nu pot să-i dau înapoi. Sigur, a fost o glumă a domnului Becali... Dacă gluma devine serioasă, îi dau înapoi, nicio problemă.

Am însă foarte mare interes (n.r. să aibă grija de Botoşani). Pur comercial, pentru că nu vreau să dau ceva de la Botoşani care să-mi facă o imagine proastă. Dar şi mai mult, pentru că el îmi poate aduce jumătate din banii pe care i-am primit până acum de la FCSB, în condiţiile în care el joacă la FCSB bine. Am câştig mare şi nu vorbesc de cele 20% din viitoarea vânzare, dar mai am bonusuri dacă el joacă în echipă şi la naţională. Şi nu întâmplător i-am făcut şi o asigurare la Botoşani. Dacă, ferească Dumnezeu, păţeşte un accident şi se incapacitează, domnul Becali să-şi poată recuperra toţi banii! Am tratat foarte profesionist subiectul ăsta!
", a declarat Valeriu Iftime la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: morutanbecalitransferiftime 

viewscnt
Articole similare