Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia categorică a lui Gică Popescu după acuzaţiile de xenofobie venite din partea celor de la Sepsi! ”Fotbalul e pentru bărbaţi, iar copilăriile lor nu conving pe nimeni!”

Reacţia categorică a lui Gică Popescu după acuzaţiile de xenofobie venite din partea celor de la Sepsi! ”Fotbalul e pentru bărbaţi, iar copilăriile lor nu conving pe nimeni!”

Farul Constanța

Comentarii

Farul s-a impus pe teren propriu, scor 1-0, în faţa celor de la Sepsi, iar partida s-a terminat cu un conflict între cele două tabere.

Covăsnenii au acuzat că au fost victima scandărilor xenofobe venite din partea suporterilor care au asistat la meci. Gică Popescu regretă ce s-a întâmplat la meci, dar îi acuză pe cei de la Sepsi că vor să distragă atenţia de la rezultatele slabe şi nu vor să trateze ca nişte bărbaţi această situaţie. 

Sepsi a acuzat scandările xenofobe din tribune şi a anunţat chiar că se va retrage din campionat. Covăsnenii au spus că au fost intimidaţi de scandările suporterilor care au făcut trimitere, de mai multe ori, la originile maghiare ale echipei. 

Gică Popescu, preşedintele Farului Constanţa, s-a dezlănţuit şi a avut un discurs dur la adresa clubului Sepsi, despre care a spus că ar trebui să fie mai atent la ce se întâmplă pe teren, şi nu în tribune. 

”Fotbalul e pentru bărbaţi, iar copilăriile celor de la Sepsi nu conving pe nimeni!”

”Dacă nu mai suportă ce e în tribune, atunci să nu mai facă sport de performanţă! Eu şi toţi ceilalţi din club regretăm acele scandări, dar în sport se întâmplă şi astfel de lucruri, nu ai cum să zici că renunţi atunci când îţi strigă cineva ceva din tribună.  

Ceea ce fac cei de la Sepsi arată cea mai mare lipsă de bărbăţie care poate exista la un sportiv de performanţă! Mai şi spui că ai reprezentat România în cupele europene, după care te plângi ca un copil că ai fost afectat de nişte scandări. Păi, dacă ai clacat din cauza a 500 de suporteri, ce faci când o să joci cu 30.000 de oameni? Repet, dacă spui că nu poţi să joci în aceste condiţii, atunci n-ai ce căuta la nivel înalt!”, a declarat Gică Popescu pentru GSP.

Gică Popescu a mai spus că un jucător care este concentrat pe teren, nici nu poate să fie atent la ce scandează suporterii prezenţi la meci. 

”De multe ori, nici măcar fluierul arbitrului nu-l auzi! A, dacă nu eşti concentrat, normal că auzi tot ce vorbesc spectatorii între ei. Când pierzi două meciuri la rând, e normal să îţi doreşti să abaţi atenţia de la rezultatele echipei. Dar, gata cu copilăriile astea! Suntem la fotbal, deci să ne comportăm bărbăteşte!

Vă spun ceva şi sunt absolut sigur de acest lucru. Dacă ar fi câştigat meciul, şi ar fi putut să o facă fiindcă au avut ocazii, atunci cu siguranţă nu i-ar mai fi deranjat scandările. Să accepte ce e de acceptat, aşa cum şi noi acceptăm că ceea ce s-a scandat nu e permis şi chiar am avut şi o să mai avem discuţii cu cei din galerie, pentru le atrage atenţia să nu se mai repete pe viitor. Dar una e una, alta e alta. Fotbalul e pentru bărbaţi, iar copilăriile celor de la Sepsi nu conving pe nimeni”, a mai spus oficialul Farului Constanţa.

Comunicatul celor de la Farul după ce Sepsi i-a acuzat pe suporterii dobrogeni de xenofobie

”Partida cu Sepsi Sf. Gheorghe continuă şi după ultimul fluier al arbitrului şi nu în plan sportiv...

Constatăm, cu regret, că analiza pe care o fac reprezentanţii echipei Sepsi după acest meci spectaculos, la care au contribuit ambele formaţii, o reprezintă anumite evenimente petrecute în tribună şi, în cazul în care au fost ofensatoare pentru delegaţia echipei oaspete, suntem primii pe care le regretăm.

Constanţa este în primul rând un oraş multicultural, un conglomerat de 17 etnii (!!!): români, aromâni, armeni, bulgari, turci, tătari, lipoveni, greci, germani, italieni, sârbi, evrei, ruşi, ucraineni, găgăuzi, albanezi şi chiar unguri !

Ca urmare, Farul Constanţa transmite din nou, şi pe această cale, că este în total dezacord cu orice acţiune îndreptată împotriva oricărei etnii în orice împrejurare.

Împreună suntem mai puternici !”, a transmis Farul.

Afla mai multe despre: farul-sepsi-gică popescu 

viewscnt
Articole similare