Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia celor de la EA Sports FIFA după ce Zlatan Ibrahimovic i-a acuzat că îi folosesc imaginea fără să-şi fi dat acordul

Reacţia celor de la EA Sports FIFA după ce Zlatan Ibrahimovic i-a acuzat că îi folosesc imaginea fără să-şi fi dat acordul

Fotbal

Comentarii

Atât numele cât şi fizicul lui Ibrahimovic apar în jocul de fotbal FIFA făcut de cei de la Electronic Arts. Cei de la EA Sports FIFA au emis un comunicat oficial în care ţin să lămurească situaţia.

UPDATE: Cei de la  EA SPORTS FIFA au reacţionat după declaraţiile făcute de Zlatan Ibrahimovic şi au ţinut să lămurească situaţia:

„Suntem la curent cu discuţiile despre acordarea licenţelor pentru jucători în EA SPORTS FIFA. Situaţia care se desfăşoară în prezent pe reţelele de socializare este o încercare de a atrage FIFA 21 într-o dispută între mai multe terţe părţi şi nu priveşte EA SPORTS.

Pentru a clarifica, noi avem drepturi contractuale de a folosi imaginea tuturor jucătorilor care se află în prezent în jocul nostru. Achiziţionăm aceste licenţe direct de la ligi, cluburi şi jucători. În plus, lucrăm cu FIFPro pentru a ne asigura că putem include cât mai mulţi jucători cu scopul de a crea cel mai autentic joc posibil. În aceste cazuri, drepturile noastre de a folosi imaginea jucătorilor sunt acordate prin acordul nostru de club cu AC Milan”, se arată în comunicatul oficial.


Starul celor de la Milan, suedezul Zlatan Ibrahimovic, a cerut o anchetă celor de la FIFA şi FIFPro care să îi vizeze pe cei de la Electronic Arts datorită faptului că numele şi chipul acestuia apar în joc. Suedezul este nemulţumit de faptul că există persoane care fac profit de pe urma lui.

Suedezul a scris pe reţeaua lui de socializare: "Cine a permis celor de la FIFA şi EA Sports să se folosească de numele şi de chipul meu în joc? @FIFPro? Nu-mi aduc aminte ca eu să fiu membru FIFPro, iar dacă sunt, am fost pus acolo fără cunoştinţa mea printr-o manevră făcută. Şi sigur nu am permis FIFPro să facă bani de pe urma mea. Cinva face bani de pe urma mea de ani de zile. E timpuil pentru o investigaţie."

Postarea a stâns peste 46.000 de like-uri şi peste 5.000 de re-tweet-uri. FIFPro reprezintă aproximativ 65.000 de jucători însă reprezentanţii acestei organizaţii au refuzat să comenteze în urma postării suedezului.

În vara acestui an, cei de la EA Sports, au dezvăluit o colaborare pe care aceştia au încheiat-o cu clubul italian, AC Milan, colaborare care permite fanilor să joace cu echipa lor favorită chiar pe stadionul San Siro, care este reprezentat în jocul FIFA 21.

Posted by Andrei Badea

Afla mai multe despre: ea sportsibrahimovic 

viewscnt
Articole similare