Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia clară a lui Rinat Akhmetov, patronul lui Şahtior, după ce în Ucraina a început războiul! ”Trebuie să facem totul pentru a evita un dezastru umanitar!”

Reacţia clară a lui Rinat Akhmetov, patronul lui Şahtior, după ce în Ucraina a început războiul! ”Trebuie să facem totul pentru a evita un dezastru umanitar!”

Diverse

Comentarii

Războiul din Ucraina i-a afectat şi pe oamenii puternici din ţara vecină.

Miliardarii care deţin echipele Şahtior Donetsk şi Dinamo Kiev au fost afectaţi de război. Rinat Akhmetov, fostul patron al lui Mircea Lucescu, şi-a schimbat părerea şi pare că nu susţine ideile lui Vladimir Putin. În ultimii ani, s-a tot vorbit că el ar fi un simpatizant al Rusiei.  

Rinat Akhmetov a plecat din ţară înainte de război, dar a decis să se întoarcă şi se află în zona Mariupol, acolo unde are una dintre cele mai mari fabrici. El s-a adresat celor 200 de angajaţi şi a spus că sprijină ţara în conflictul contra Rusiei. 

”Trebuie să facem totul pentru a evita un dezastru umanitar!”

”Toţi vrem o Ucraina puternică, independentă şi unită în graniţele sale recunoscute internaţional. Acum, unitatea e cheia supravieţuirii noastre. Indiferent de scenariul pe care-l avem în faţă, vreau să ajut. Trebuie să facem totul pentru a evita un dezastru umanitar”, a spus Akhmetov, conform Marca.

În presă au apărut informaţii conform cărora, Akhmetov şi Poroschenko, doi dintre cei mai bogaţi oligarhi din ţară, l-ar fi asigurat pe preşedintele Volodimir Zelenski că vor oferi ajutor, în principal armatei, din punct de vedere financiar. Rinat Ahmetov este cel mai bogat om din Ucraina, iar averea lui ajunge la 6 miliarde de euro. 

Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, a decis şi el să rămână în Ucraina, după ultimele informaţii care au apărut. El ar fi fost surprins într-o benzinărie din Dubno, o localitate mică din nord-vestul Ucrainei, aproape de graniţa cu Belarus, potrivit gazeta.ua. 

Afla mai multe despre: ucraina-rusia-rinat akhmetov 

viewscnt
Articole similare