Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia CS Rapid după acuzaţiile de rasism venite din partea jucătoarei de la Ferencvaros: ”Complet neîntemeiate!”

Reacţia CS Rapid după acuzaţiile de rasism venite din partea jucătoarei de la Ferencvaros: ”Complet neîntemeiate!”

Handbal

Comentarii

Clubul Sportiv Rapid a răspuns prompt în faţa acuzaţiilor de rasism reclamate de jucătoarea de la Ferencvaros, Beatrice Edwige, duminică, la partida din Liga Campionilor.

Pivotul formaţiei din Ungaria s-a plâns de faptul că un fan al Rapidului i-ar făcut făcut aluzii rasiale în timpul partidei, cu degetul spre obraz. În opinia sa, acesta esta nemulţumit de culoarea pielii sale.

După meci, Beatrice Edwige l-a desfiinţat pe acel suporter al Rapidului şi a cerut să nu mai fie lăsat vreodată să intre într-o sală de sport.

Fortuneanu a stat de vorbă cu Edwige

În replică, CS Rapid a explicat faptul că antrenorul Rareş Fortuneanu a stat de vorbă cu Beatrice Edwige după meci şi i-a explicat că, în cultura locală, degetul spre obraz are o altă conotaţie, nicidecum una rasială.

Iată comunicatul de presă integral oferit de CS Rapid:

Clubul Sportiv Rapid Bucureşti ţine să prezinte punctul său de vedere oficial cu privire la episodul derulat la finalul meciului din această seară, episod care a avut-o în prim-plan pe handbalista franceză a echipei Ferencvaros - Beatrice Edwige.

După încheierea partidei, sportiva franceză a acuzat un gest cu conotaţii rasiste îndreptat împotriva sa, gest făcut de un suporter rapidist şi petrecut în timpul desfăşurării jocului.

La finalul partidei, directorul tehnic al CS Rapid, Rareş Fortuneanu, a discutat personal cu jucătoarea franceză, pentru a înţelege cele întâmplate, gestul acuzat nefiind observat de nimeni altcineva la momentul producerii sale.

În discuţia cu Rareş Fortuneanu, Beatrice Edwige a declarat ca gestul considerat a fi rasist a constat in atingerea obrazului cu degetul.

Rareş Fortuneanu a explicat handbalistei franceze faptul ca gestul relatat nu are în cultura locală absolut nicio conotaţie rasistă, explicând semnificaţia sa reală.

Clubul Sportiv Rapid nu încurajează manifestările rasiste de nici un tip, iar suporterii rapidişti au demonstrat în toate meciurile de Champions League din ultimile două sezoane un comportament ireproşabil din toate punctele de vedere.

Astfel, Clubul Sportiv Rapid consideră complet neîntemeiate acuzaţiile de rasism fie ele aduse şi unui singur suporter al clubului nostru”, se anunţă în comunicatul de presă oferit de CS Rapid.

Afla mai multe despre: edwigefortuneanucs rapid 

viewscnt
Articole similare