Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia Gabrielei Szabo după decizia istorică luată de FRH! Campionatele au fost îngheţate: "CSM își rezervă dreptul de a ataca prin orice mijloace hotărârea"

Reacţia Gabrielei Szabo după decizia istorică luată de FRH! Campionatele au fost îngheţate: "CSM își rezervă dreptul de a ataca prin orice mijloace hotărârea"

Handbal

Comentarii

Directorul general al CSM Bucureşti, Gabriela Szabo, a avut o replică dură pentru FRH, după ce oficialii au luat decizia de a îngheţa sezonul şi, totodată, de a nu desemna campioana României în actuala stagiune.

Fără campioane în handbalul românesc. Cine merge în grupele Champions League

"E greu de înțeles după ce criterii s-a ghidat Federația Română de Handbal astăzi, 18 mai 2020, când a decis să tragă cortina peste Liga Florilor și să decidă astfel ierarhia finală, o ierarhie finală care nu ține cont nici măcar de matematică...

Federația Română de Handbal, prin Consiliul de Administrație, a ignorat nu doar regulamentele competiției pe care o guvernează, ci și fair-play-ul ce ar trebui să caracterizeze activitatea sa ca for suprem al handbalului românesc. E adevărat, nimeni nu s-a mai confruntat până acum cu o situație ca cea pe care o traversăm cu toții de două luni și jumătate încoace, dar asta nu reprezintă o scuză pentru greșelile pe care federația le face. 

Este de neînțeles cum unei echipe i se interzice dreptul de a-și apăra șansele și de a-și hotărî viitorul altfel decât pe teren. Este revoltător modul în care o decizie luată acum două săptămâni, de același CA al FR de Handbal, a fost îngropată și înlocuită cu alta. Este trist că Federația Română de Handbal a cedat presiunii la care a fost supusă în ultimele două săptămâni de un club ale cărui revendicări absurde au fost suspect de puternic mediatizate. 

Prin hotărârea luată astăzi, 18 mai 2020, Federația Română de Handbal a arătat că nu îi pasă de munca unor jucătoare, de eforturile unui club reprezentativ nu doar pentru handbalul românesc, ci pentru întreg sportul românesc, a arătat că nu îi pasă de handbal. 

Clubul Sportiv Municipal București își rezervă dreptul de a ataca prin orice mijloace hotărârea FR de Handbal prin care a fost stabilită ierarhia sezonului 2019-2020 în Liga Florilor", a transmis Gabriela Szabo. 

În acest moment, clasamentul este condus de SCM Râmnicu Vâlcea, urmată de CSM Bucureşti, la egalitate, dar vicecampioana României are un meci mai puţin disputat. Acum, FRH a luat decizia de a îngheţa sezonul, iar echipa de pe primul loc, SCM Râmnicu Vâlcea, va fi cea care va merge direct în grupele Ligii Campionilor, urmând ca CSM să aştepte un wild-card din partea EHF pentru a putea participa în aceeaşi fază a competiţiei.

Decizia celor de la FRH vine şi în urma solicitării forului european de a anunţat până la data de 1 iunie cluburile participante în sezonul următor al cupelor europene.

În ceea ce priveşte handbalul masculin, Federaţia Română de Handbal nu va acorda titlul nici în competiţia masculină, iar Dinamo, aflată pe primul loc în Liga Naţională, va cere un wild-card pentru a evolua din nou în grupele Ligii Campionilor.

Afla mai multe despre: gabriela szabo 

viewscnt
Articole similare