Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia genială a Simonei Halep, după ce a reuşit calificarea în optimile de finală de la Australian Open! ”Poţi să îmi spui cu cine joc?”

Reacţia genială a Simonei Halep, după ce a reuşit calificarea în optimile de finală de la Australian Open! ”Poţi să îmi spui cu cine joc?”

Tenis

Comentarii

Simona Halep, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14, s-a calificat pentru a şaptea oară în optimile de finală ale Australian Open, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-1, pe Danka Kovinici din Muntenegru, locul 98 WTA.

Simona Halep a făcut un nou meci solid la Melbourne Park, confirmând forma bună în care se află. Totuşi, ea a întâlnit în turul al treilea o jucătoare muncitoare, dar lipsită de anvergura unei campioane.

Kovinici, 27 de ani, aleargă, se zbate, reuşeşte uneori puncte spectaculoase, dar sâmbătă a greşit mult şi a fost depăşită clar de sportiva română, poate şi din cauza efortului depus în meciul dificil jucat în manşa anterioară, când s-a impus în faţa Emmei Răducanu, în trei seturi disputate. 

În faza următoare, Simona Halep va evolua cu Alize Cornet din Franţa, locul 61 WTA, care a întrecut-o, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-2, pe Tamara Zidansek din Slovenia, locul 29 WTA şi cap de serie numărul 29. Cornet a revenit de la 1-4 cu două break-uri, în setul al doilea.

După ce a reuşit calificarea în optimile de finală, Halep a avut o reacţie genială şi a întrebat cu cine va juca în turul următor. 

”Poţi să îmi spui cu cine joc?”

”Mă simt grozav că pot să joc din nou optimi. Îmi place să joc aici tot timpul, publicul e grozav şi ţin să vă mulţumesc că aţi fost în tribune, e super cald astăzi. Simt că am jucat minunat şi sunt mulţumită, dar vreau să spun că adversara mea a fost obosită, a avut meci greu înainte să joace cu mine. Azi nu am simţit că am fost relaxată, dar mă simt încrezătoare, întrucât 2021 a fost dificil.

Acum doar mă bucur de tenis şi de faptul că sunt sănătoasă. Să vin aici şi să dau tot ce am mai bun e un sentiment plăcut pentru mine. Poţi să îmi spui cu cine joc? Nu prea mă uit înainte pe tablou, mă concentrez doar la meciul următor”, a spus Simona Halep, la finalul meciului. 

Halep şi Cornet s-au mai întâlnit de patru ori până acum şi jucătoarea farnceză conduce cu 3-1. Însă ultima lor partidă a fost în 2015, când Cornet s-a impus cu 7-6 (6), 6-3, în turul al doilea al turneului de la Madrid.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 328.000 de dolari australieni (207.000 de euro) şi cu 240 de puncte WTA.

Simona Halep a fost finalistă în 2018 la Melbourne Park, fiind întrecută în ultimul act de Carlone Wozniacki, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4. La ediţia din 2021, românca a fost eliminată în sferturi de Serena Williams, cu 6-3, 6-3.

Afla mai multe despre: simona halep-tenis-australian open 

viewscnt
Articole similare