Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia lui Adi Vasile, după înfrângerea dură suferită de România în faţa Norvegiei: "Avem multe plusuri în urma acestui meci"

Reacţia lui Adi Vasile, după înfrângerea dură suferită de România în faţa Norvegiei: "Avem multe plusuri în urma acestui meci"

Handbal

Comentarii

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, marţi, în ultimul meci din grupa preliminară C a Campionatului Mondial din Spania, de campioana europeană, Norvegia, scor 33-22 (17-11). Tricolorele încheie pe locul 2 în clasamentul final al grupei C şi merg mai departe cu doar 2 puncte.

"Diferenţa asta este posibilă când nu faci echipa Norvegiei să se streseze şi mă refer la valorificarea şanselor bune pe care le avem. Ne lovim de o echipă foarte puternică, cu un portar mare. Trebuie văzut de ce jucăm corect, de ce ajungem în situaţii bune şi de ce lucrurile pe care le discutăm nu ies foarte bine.

Trebuie să fim conştienţi de ce ne-a lipsit. Repet, trebuie să stresezi echipa Norvegiei şi o acurateţe mai bună a noastră le-ar fi stresat un pic mai tare pe ele. Eu cred că am jucat corect, lucrurile pe care ne-am propus să le facem ne-au ieşit. Dar atunci când nu faci Norvegia să sufere, nu o ţii acolo, să înţeleagă că şi ele trebuie să schimbe, să nu mai aibă siguranţa de a avea un portar care le ajută în orice context... Atunci le faci să aibă şi ele nişte întrebări.

Noi nu am reuşit să capitalizăm efortul bun pe care l-am făcut, ceea ce din punctul meu de vedere trebuie analizat. Sunt multe lucruri bune, vizavi de jocul nostru, pe care le-am făcut. În apărare, era evident că jucam împotriva unei echipe extrem de dominante din punct de vedere fizic, care pune foarte multă presiune pe tine, cu o jucătoare, Oftedal, prin mâna căreia trece totul şi este decisivă.

Cred că am văzut multe lucruri bune, dar simţi, la un moment dat, că diferenţa pe tabelă se face un pic prea mare. Când nu finalizăm şi noi, nu găsim bucuria finală a atacului, e greu să nu te influenţeze. Dar, altfel, sunt foarte multe lucruri bune de luat din meciul ăsta, foarte multe de analizat, şi de tehnică individuală şi de experienţă şi de cum să gestionăm meciuri de genul acesta, dar are multe plusuri din punctul meu de vedere. Nu sunt mulţumit că am pierdut, dar are multe plusuri", a declarat Adrian Vasile.

În urma rezultatului, Norvegia încheie grupa pe primul loc, cu 6 puncte, urmată în clasament de România 4, Kazakhstan 2, şi Iran, niciun punct.

În grupele principale se califică astfel Norvegia, România şi Kazakhstan, care vor continua competiţia cu câte 4, 2, respectiv niciun punct, după confruntările directe. În grupa principală II, tricolorele se vor duela cu Olanda, Suedia şi Puerto Rico.

Rezultatele României în grupa C sunt următoarele: 39-11 cu Iran, 38-17 cu Kazakhstan şi 22-33 cu Norvegia.

Meciurile din grupele principale vor avea loc între 8 şi 13 decembrie. Primele două clasate în aceste grupe se vor califica în sferturile de finală, care vor avea loc în 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie.

Finalele pentru medalii sunt programate în 19 decembrie.

Echipa României bifează a 25-a participare la Mondiale, fiind în continuare singura reprezentativă care a participat la toate ediţiile.

La ultima ediţie a Campionatului Mondial, România s-a clasat pe locul 12. Podiumul ediţiei din 2019 a fost ocupat, în ordine, de Olanda, Spania şi Rusia.

România are în palmaresul CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).

Afla mai multe despre: adi vasile 

viewscnt
Articole similare