Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia lui Erdogan după anularea Supercupei Turciei: "S-a încercat distrugerea turismului, acum e ceva similar şi în sport"

Reacţia lui Erdogan după anularea Supercupei Turciei: "S-a încercat distrugerea turismului, acum e ceva similar şi în sport"
Comentarii

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a considerat ca o ''acţiune evidentă de sabotaj'' reacţiile de după anularea desfăşurării Supercupei Turciei în Arabia Saudită.

''În vară a fost o campanie care încerca să distrugă turismul şi acum vedem că, prin sprijinul partidelor de opoziţie, acestea încearcă să facă ceva similar în sport'', a spus Erdogan la un eveniment public la Ankara.

Supercupa Turciei, dintre Galatasaray, campioana naţională, şi Fenerbahce, câştigătoarea Cupei Turciei, urma să se joace vinerea trecuta la Riad, dar a fost anulată când autorităţile saudite nu au permis jucătorilor ambelor echipe să iasă la încălzire cu tricouri în care apărea Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul Republicii Turce în 1923.

Erdogan a denunţat marţi o ''furie a islamofobiei şi xenofobiei'', cu referire la valul de comentarii derogatorii la adresa Arabia Saudită pe reţelele de socializare.

''Nu este o coincidenţă că acest val de ură este îndreptat împotriva unei ţări surori, unul dintre cei mai mari parteneri comerciali ai noştri, care investeşte în Turcia şi care a fost alături de noi în timpul cutremurului (februarie 2023)'', a mai spus Erdogan.

Federaţia Turcă de Fotbal (TFF) a emis un comunicat în care afirmă că oferta de a juca Supercupa la Riad a venit de la compania saudită SMC (Saudi Media Company/Riyadh Season) şi că preşedintele turc nu a fost implicat în iniţiativă.

Afla mai multe despre: erdogan 

viewscnt
Articole similare