Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia lui Ianis Hagi încă stârneşte discuţii. Un fost internaţional explică: „Există tentaţia de a fi teatral după ce dai gol”

Reacţia lui Ianis Hagi încă stârneşte discuţii. Un fost internaţional explică: „Există tentaţia de a fi teatral după ce dai gol”

Echipa națională

Comentarii

Ianis Hagi, cel care a marcat golul victoriei tricolorilor pe Arena Naţională, a sărbătorit reuşita într-un mod inedit.

Hagi Jr, în timp ce alerga spre Mirel Rădoi, a dus degetul la gură, îndemnând pe cineva „la linişte”.
Gestul său a fost mult analizat şi discutat, chiar şi de nume grele din istoria naţionalei României. Utimul care a vorbit despre „exprimarea” lui Hagi Jr, a fost Ionuţ Lupescu (52 de ani). Fostul component al Generaţiei de Aur lucrează ca director tehnic al federaţiei de la Riad, în Arabia Saudită.
„Poate s-a descătuşat, fiindcă lumea tot face comparaţii între el şi tatăl lui. Ştiu cum e, sunt fiu de fost internaţional şi îl înţeleg. Ianis trebuie văzut prin ceea ce face, nu comparat cu Gică. Şi în ultimele luni a făcut lucruri foarte bune, a crescut mult. Şi încă e departe de a-şi fi atins potenţialul maxim. Sigur, în ziua de azi, când şi expunerea mediatică e mare, există şi tentaţia asta de a fi teatral după câte un gol. Mi-aduc aminte că Sabău marca, lua repede mingea, o punea la centru şi dădeam repede drumul la joc. Dar Ianis nu trebuie judecat după acest gest. Să ne bucurăm că marchează, că e decisiv”, a mărturisit Ionuţ Lupescu pentru gsp.ro.
Lupescu a vorbit şi despre următorul meci al României cu Germania, programat duminică de la 21:45. „E normal să fie Germania dintr-un alt film, dar începem de la 0-0. Că vin fără 3-4 jucători, nu e o problemă, ei pot face două-trei naţionale. Ideea e că Low, după anunţul că se retrage la finalul lui Euro, a mutat presiunea pe jucători, care vor încerca să termine cât mai bine această campanie. De aceea sunt şi mai periculoşi. Dar fotbaliştii lor fac faţă presiunii. Să dai 120 la sută, fiindcă ei joacă săptămânal la un nivel foarte înalt. Dar trebuie nu doar să încerci să-i blochezi, ci să ai curajul, tupeul să te impui. Dacă îi lăsăm să controleze jocul, vom avea probleme”, a conchis fostul jucător.

Ce a spus Ianis Hagi despre gest

„Prin gestul de după gol am vrut să arăt că nu există niciun fel de conflict între mine şi Mirel Rădoi aşa cum s-a vorbit la moment dat. A fost o surpriză pentru toţi că a venit (n.r. - selecţionerul) alături de echipă. Cred că a fost un impuls înainte de meci să avem antrenorul pe margine, ne bucură că am şi reuşit să câştigăm meciul", a spus Ianis Hagi, după meci, pentru ProTV.
 

Afla mai multe despre: ianis hagiechipa nationalamirel radoi 

viewscnt
Articole similare