Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia lui Ion Ţiriac după ce Eduard Novak a spus că ”Ana Maria Popescu, chiar dacă avea un buget mai mare, nu câştiga aurul”

Reacţia lui Ion Ţiriac după ce Eduard Novak a spus că ”Ana Maria Popescu, chiar dacă avea un buget mai mare, nu câştiga aurul”galerie foto

Jocurile olimpice

Comentarii

Ion Ţiriac a fost întrebat despre afirmaţiile făcute de Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, care a spus că ”şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câştige sau nu câştiga medalia de aur”.

Ana Maria Popescu a adus prima medalie pentru România la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Sportiva în vârstă de 36 de ani a luat medalia de argin, după ce a fost învinsă în finala de spadă de chinezoaica Yiwen Sun, scor 11-10.

Ion Ţiriac susţine că înţelege frustrarea pe care o trăieşte Ana Maria Popescu, după ce a pierdut aurul la un singur punct diferenţă şi spune că ar fi meritat din plin să câştige acea finală.

Cât despre afirmaţiile făcute de Eduard Novak, Ion Ţiriac spune că acesta este îndreptăţit să facă unele comentarii, având în vedere poziţia pe care o ocupă.

Reacţia lui Ion Ţiriac după ce Eduard Novak a spus că Ana Maria Popescu ”nu câştiga aurul chair dacă avea un buget mai mare”

Imediat după finală, Ana Maria Popescu a tras un semnal de alarmă că scrima primeşte prea puţini bani în România, în raport cu rezultatele pe care le-a adus: "Sper ca de data asta să fie suficient şi să nu se mai spună Brânză a pierdut aurul. Sper ca medalia asta să cântărească suficient, cât să asigure un buget de bun simţ pentru scrima românească”.

Reaţia lui Eduard Novak a stârnit controverse: ”Dacă bugetul era mai mare, tot nu câştiga medalia de aur”, a spus ministrul Tineretului şi Sportului.

Întrebat despre această afirmaţie, Ion Ţiriac susţine că funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului îi permite lui Eduard Novak să facă unele comentarii. Pe de altă parte, Ion Ţiriac spune că Ana Maria Popescu ar fi meritat să câştige medalia de aur şi că îi pare rău pentru felul în care a pierdut:

”Eu ştiu foarte puţin, că am fost mai mult în aer decât pe jos. Îmi pare nemaipomenit de rău de treaba cu scrima. Merita fata aia (n.r. Ana Maria Popescu) absolut orice putea să-i dea şi talentul, şi Dumnezeu. Domnu' ministru are toate sporturile sub dumnealui, deci sigur că da, trebuie să-şi dea o părere încolo, încoace.

Eu am fost acolo la treaba aia cu argintul şi niciodată nu am luat aurul, şi ştiu ce e pe dinuntru, oricât ai spune pe dinafară, însă femeia aia merita, domnişoara asta merita, doamna asta merita tot ce putea.

Cel mai trist este că a fost la un singur punct. Mi s-a întâmplat şi mie din când în când [...] Scrima este un orfan al sportului românesc. Scrima s-a născut prin scrimă, nu prin invesţii.

Dacă am avea 5.000 de săli de scrimă, probabil am avea 5.000 de copii în plus faţă de cei pe care îi avem acum şi atunci ai putea să faci o selecţie naturală”, a spus Ion Ţiriac.

Afla mai multe despre: ion tiriac 

viewscnt
Articole similare