Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia lui Mihai Covaliu, după ce Becali a declarat că nu-şi lasă jucătorii la Tokyo: "Cum Neymar îşi face timp, ar trebui să procedăm şi noi la fel"

Reacţia lui Mihai Covaliu, după ce Becali a declarat că nu-şi lasă jucătorii la Tokyo: "Cum Neymar îşi face timp, ar trebui să procedăm şi noi la fel"

Echipa națională

Comentarii

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a reacţionat, după ce unii conducători ai cluburilor din fotbalul românesc au declarat că nu intenţionează să îşi lase fotbaliştii la echipa naţională care va participa la JO de la Tokyo.

"Trebuie să recunoaştem că suntem în cea mai accesibilă grupă, nu ne puteam dori mai mult. Am vorbit cu preşedintele Burleanu şi l-am felicitat pentru această tragere la sorţi. Şansele sunt în favoarea noastră, depinde cum le materializăm printr-o calificare din grupe şi după aceea depinde de forma pe care sportivii o vor avea la Tokyo.

Preşedintele Burleanu mi-a spus că va lua legătura cu aceşti conducători din fotbal. Eu cred că aşa cum Neymar sau alţi jucători exponenţiali găsesc timp şi îşi doresc să ajungă la Jocurile Olimpice, este o onoare şi pentru conducătorii de fotbal din România să aibă sportivi care au posibilitatea să câştige o medalie la Jocurile Olimpice pentru România şi pentru clubul pe care îl reprezintă.

Până la urmă, le va creşte cota exponenţial", a declarat Covaliu, la Izvorani, unde a avut loc Adunarea Generală a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

România la Jocurile Olimpice

Programul grupei României la Jocurile Olimpice este următorul:

Joi, 22 iulie

  • Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora locală 17:00, Kashima);
  • Honduras – România (ora locală 20:00, Kashima);

Duminică, 25 iulie

  • Noua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima);
  • România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima);

Miercuri, 28 iulie

  • România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo);
  • Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama).

Diferenţa de fus orar între România şi Japonia este de minus şase ore.

Componenţa celor patru grupe este următoarea:

  • Grupa A: Japonia, Africa de Sud, Mexic, Franţa;
  • Grupa B: Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Honduras, România;
  • Grupa C: Egipt, Spania, Argentina, Australia;
  • Grupa D: Brazilia, Germania, Coasta de Fildeş, Arabia Saudită.

Primele două echipe din fiecare grupă se califică în sferturile de finală.

Conform regulamentului, pentru ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice sunt eligibili jucătorii născuţi începând cu 1 ianuarie 1997. Lotul final va fi format din 18 jucători, dintre care maximum 3 peste limita de vârstă. În afara lotului de 18 vor fi 4 jucători pe lista suplimentară, la care se va apela în cazul unor indisponibilităţi.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost iniţial programate în 2020, dar au fost amânate pentru anul acesta din cauza pandemiei. Turneul de fotbal va debuta pe 22 iulie şi se va încheia pe 7 august şi se va desfăşura în şase oraşe din Japonia. România s-a calificat în urma prestaţiei echipei naţionale Under 21 la Campionatul European din 2019, când a ajuns în semifinale.

Afla mai multe despre: romania 

viewscnt
Articole similare