Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia oficială a Rapidului după decizia în privinţa siglei! Conflictul momentului între rapidişti

Reacţia oficială a Rapidului după decizia în privinţa siglei! Conflictul momentului între rapidişti

Rapid

Comentarii

FC Rapid a reacţionat, după decizia Curţii de Apel, în privinţa siglei tradiţionale a clubului. Clubul Rapid, din Liga 2, va împărţi aceeaşi siglă cu AFC Rapid, echipa din Liga 4.

Reacţia Rapidului după decizia în privinţa siglei

"Fapt - în anul 2018, FC Rapid a achiziţionat în licitaţie publică, pentru suma de 400.000 euro plus TVA, marca Fotbal Club Rapid.

Din anul 2019, FC Rapid se află în litigiu cu entitatea AFC care solicita anularea mărcii Fotbal Club Rapid, achiziţionată la licitaţie publică. Litigiul este înregistrat la Tribunalul Bucureşti în prima instanţă.

Printr-o acţiune separată, clubul FC Rapid a solicitat instanţei de judecată să interzică provizoriu, pe durata judecării litigiului anterior menţionat, utilizarea mărcii Fotbal Club Rapid, achiziţionată la licitaţie, de către entitatea AFC.

Ca urmare, prin ordonanţa preşedenţială, instanţa a interzis entităţii AFC utilizarea marcii Fotbal Club Rapid până la obţinerea unei sentinţe definitive în litigiul de fond. Entitatea AFC a formulat apel la această ordonanţă.

Instanţa de apel a apreciat diferit de instanţa de fond şi ne-a respins acea cerere cu caracter provizoriu. Aceasta este semnificaţia deciziei de instanţă evocată, astăzi, în presă.

Clubul Rapid NU a pierdut dreptul de utilizare al numelui (drept câştigat prin achiziţia din licitaţie publică a mărcii Rapid) şi continuă litigiul cu entitatea AFC pe speţa utilizării abuzive de către aceasta a mărcii achiziţionate la licitaţie publică.

Vom clarifica aceste nuanţe juridice în intervenţii publice, în zilele următoare, şi invităm întreaga suflare rapidistă la calm şi echilibru, pentru a ramâne concentraţi pe obiectivele sezonului în curs", a transmis Rapid prin intermediul paginii de Facebook. 

Secţia a IV-a Civilă a Tribunalului din Bucureşti a decis, miercuri, că Rapid nu are drept exclusiv de folosire a siglei, după demersul făcut de club.

Curtea de Apel a respins acţiunea, astfel că decizia este una definitivă, anunţă Portaj.Just.ro: ”Admite apelul. Schimbă sentinţa apelată în parte. Respinge în tot acţiunea ca neîntemeiată. Definitivă”.

 

Afla mai multe despre: rapidsigla rapid 

viewscnt
Articole similare