Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia oficialilor LPF după împrumutul lui Becali pentru Astra: "Aceste precizări înlătură orice speculaţii"

Reacţia oficialilor LPF după împrumutul lui Becali pentru Astra: "Aceste precizări înlătură orice speculaţii"

FCSB

Comentarii

Dezvăluirile făcute de Gigi Becali, care susţine că a împrumutat-o pe Astra cu 300 de mii de euro, i-au determinat pe oficialii Ligii Profesioniste să lămurească situaţia cu un comunicat oficial.

Deşi cazul a ajuns şi la Comisia de Disciplină a FRF, oficialii LPF susţin că n-au cum să intervină în tranzacţiile dintre cele două cluburi şi că toată situaţia este perfect normală din toate punctele de vedere.

  • Declaraţia lui Becali: "Toate împrumuturile au fost date cu dobândă. Cea mai mare dobândă posibilă pe an, 20%. Am dat banii, dar cu dobândă. Tocmai pentru a nu fi discuţii, am dat cu dobândă"

"Referitor la declaraţiile domnului Gigi Becali din data de 2 aprilie 2019, făcute în spaţiul public, cu privire la cazul apărut între FC FCSB şi Astra Giurgiu, Liga Profesionistă de Fotbal subliniază faptul că, în virtutea principiului libertăţii contractuale precum şi a prevederilor articolelor 1566 şi următoarele din Codul Civil, un club de fotbal poate cesiona către alt club o creanţă viitoare faţă de LPF, independent de un eventual acord al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Mai mult decât atât, odată notificată cu privire la cesiunea de creanţă intervenită, Liga Profesionistă de Fotbal este obligată să plătească sumele care fac obiectul cesiunii de creanţă direct către clubul cesionar, neavând vreo posibilitate legală de a refuza recunoaşterea cesiunii intervenite între cele două cluburi, întrucât LPF are calitatea unui simplu terţ faţă de contractul încheiat.

Precizările de mai sus înlătură orice speculaţii neavenite pe marginea faptului că LPF ar fi în postura de a aproba sau refuza încheierea cesiunilor de creanţă de către cluburile membre" , se arată în comunicatul celor de la LPF.

Afla mai multe despre: lpfbecali 

viewscnt
Articole similare