Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia oficialilor lui Club Brugge, după scandalul de la meciul cu Anderlecht. Ce urmează pentru fanii care l-au insultat pe Kompany

Reacţia oficialilor lui Club Brugge, după scandalul de la meciul cu Anderlecht. Ce urmează pentru fanii care l-au insultat pe Kompany
Comentarii

Club Brugge a dezvăluit că va interzice accesul pe stadion fanilor care vor fi găsiţi vinovaţi de abuzuri rasiale la adresa antrenorului echipei Anderlecht, Vincent Kompany, incident petrecut duminică, la partida din campionat.

"În urma evenimentelor de duminică, clubul nostru anunţă că, împreună cu autorităţile competente, va lua măsurile necesare pentru identificarea persoanelor vinovate. Acestea nu vor mai avea acces pe stadion", se arată într-un comunicat postat pe site-ul echipei Club Brugge.

Antrenorul echipei Anderlecht Bruxelles, Vincent Kompany, s-a declarat "dezgustat", după ce a fost ţinta insultelor rasiste la meciul din deplasare cu Club Brugge, în etapa a 20-a a campionatului Belgiei.

"Am părăsit acest meci dezgustat. Pe tot parcursul meciului, eu şi staff-ul meu am fost insultaţi. Injuriile rasiste au vizat şi jucătorii.

Ziua s-a încheiat rău. Voi avea o discuţie cu staff-ul meu şi cu oamenii care lucrează cu mine. Aşa ceva nu trebuie să se mai repete", a explicat fostul căpitan al lui Manchester City şi al naţionalei Belgiei, la finalul partidei dintre cele mai importante două cluburi din Belgia (2-2).

Club Brugge a răspuns, la rândul său, pe Twitter, condamnând "orice formă de rasism".

"Anumite persoane nu reprezintă valorile şi normele clubului nostru şi nu îşi au locul pe stadionul Jan Breydel", au transmis reprezentanţii campioanei en titre a Belgiei, care ocupă locul secund în clasament după Union Saint-Gilloise, dar înaintea lui Anderlecht (locul 4).

Vincent Kompany este belgian de mamă şi congolez după tată, Pierre Kompany. Acesta din urmă, care a fugit din Congo în 1975, a devenit în 2018 primul primar de culoare din Belgia, pentru comuna Ganshoren din regiunea Bruxelles.

Afla mai multe despre: kompany 

viewscnt
Articole similare