Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia Soranei Cîrstea după calificarea în finala turneului de la Strasbourg

Reacţia Soranei Cîrstea după calificarea în finala turneului de la Strasbourg

Tenis

Comentarii

Sorana Cîrstea a declarat, vineri, după ce a învins-o pe Magda Linette, în semifinale, că a venit la Strasbourg fără să ştie dacă este total refăcută din punct de vedere fizic.

"A fost un meci foarte greu, cred că şi eu, şi Magda am jucat foarte solid şi chiar dacă am pierdut primul set am simţit că am jucat bine, dar adversara a fost mai bună. Am încercat apoi să fiu un pic mai deşteaptă şi să găsesc diferite căi de a ataca şi de a fi responsabilă şi a funcţionat. Au fost multe schimburi lungi de mingi, dar cu viteză în acelaşi timp. Ambele am lovit cu putere, iar atunci când loveşti cu putere nu e uşor să schimbi direcţia, aşa că acesta a fost motivul pentru acele multe lovituri în diagonală. Sunte fericită, am venit la Strasbourg fără să ştiu cum mă simt şi fără aşteptări, aşa că este extraordinar să fiu în finală", a declarat Cîrstea, la interviul de pe teren.

Sorana Cîrstea, locul 61 WTA, a obţinut, vineri, calificarea în finala turneului de categorie WTA 250 de la Strasbourg. Pentru sportiva din Târgovişte, aceasta este a doua finală din acest an, după ce a câştigat turneul de la Istanbul, în aprilie, şi a şasea din carieră. Ea mai are un trofeu în palmares, la Taşkent, în 2008.

Cîrstea a învins-o, în penultimul act, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-2, pe poloneza Magda Linette, locul 48 şi cap de serie numărul 8, după un meci de două ore şi opt minute. Românca a avut un meci mai puţin, deoarece nu a jucat în sferturi, după ce Bianca Andreescu s-a retars din competiţie.

Calificarea în finală este recompensată la Strasbourg cu un premiu de 13.224 de euro şi cu 180 puncte WTA. Campioana va primi 23.548 de euro şi 280 de puncte WTA.

Sorana urcă până pe locul 53 după meciul de vineri, iar o victorie la acest turneu o va readuce în Top 50 WTA.

A doua finalistă va fi cunoscută după meciul dintre Barbora Krejcikova, locul 38 WTA şi cap de serie numărul 5, şi germana Jule Niemeier, locul 216 WTA, venită din calificări.

Ultimul act al turneului de la Strasbourg va avea loc sâmbătă.

 

Afla mai multe despre: sorana cirsteatenisfinalareactie 

viewscnt
Articole similare