Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia superbă a lui Darren Cahill, după ce Halep a fost premiată de WTA pentru un an de excepţie. E prima jucătoare din istorie care primeşte trofeul

Reacţia superbă a lui Darren Cahill, după ce Halep a fost premiată de WTA pentru un an de excepţie. E prima jucătoare din istorie care primeşte trofeul

Simona Halep

Comentarii

Darren Cahill, antrenorul Simonei, a reacţionat pe Twitter, după ce sportiva din România a primit trofeul Chris Evert, pentru ocuparea locului 1 mondial la finalul anului.

"Anul acesta a fost un adevărat roller-coaster pentru ea. A primit câteva lovituri. A fost cel mai solicitant an din punct de vedere fizic pentru ea. Simt că am avut un serviciu de vis în ultimii trei ani, datorită persoanei cu care lucrez. 
Tot ceea ce a realizat pe terenul de tenis este excelent, dar păleşte în comparaţie cu ceea ce este ea ca om, persoana din afara terenului. Este o profesionistă desăvârşită, iar acest lucru înseamnă mai mult ca orice pentru mine. Dacă tot petrec 30-35 de săptămâni departe de familie, măcar acele săptămâni să conteze. Iar ea face să conteze", a spus Cahill.
Simona Halep a primit pentru al doilea an consecutiv trofeul pentru ocuparea locului 1 mondial la finalul anului. Sportiva de 27 de ani este însă prima care pune mâna pe noul trofeu Chris Evert, introdus în acest an. Simona a avut un an de excepţie, pe care l-a început pe primul loc şi l-a încheiat tot în postura de lider. 
"Faptul că sunt numărul 1 mondial îmi dă încredere. De fiecare dată când intru pe teren simt că trebuie să dau totul, pentru a arăta că merit să fiu acolo", a spus Simona Halep pentru WTA.
"Nu înţeleg de ce faptul că eşti numărul 1 mondial te epuizează atât de tare, pentru că visezi toată viaţa la acest moment. În cazul meu, odată ce am reuşit să o fac, m-am simţit completă. Trebuie doar să ţin ritmul, să continui să muncesc şi să mă relaxez mai mult. Cred că m-am descurcat foarte bine în acest an şi am gestionat bine presiunea", a mai spus Halep.
Doar patru săptămâni a coborât Simona de pe primul loc în acest an, în care şi-a trecut în palmares şi primul trofeu de Grand Slam. În mai a câştigat finala la Roland Garros, din a treia încercare. De la introducerea actualului sistem de punctaj, Halep este doar a 13-a jucătoare care reuşeşte să termine anul pe primul loc în clasamentul WTA.
 
La dublu feminin, trofeul le-a revenit cehoaicelor Barbora Krejcikova şi Katerina Siniakova

Afla mai multe despre: simona haleppremiutitludarren cahillwtatenis 

viewscnt
Articole similare