Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia vehementă a celor de la Başakşehir după ce Sebastian Colţescu a scăpat de acuzaţia de rasism. Pedeapsa incredibilă pe care o cer

Reacţia vehementă a celor de la Başakşehir după ce Sebastian Colţescu a scăpat de acuzaţia de rasism. Pedeapsa incredibilă pe care o cer
Comentarii

Goksel Gumuşdag, preşedintele lui Istanbul Başakşehir, cere în continuare pedepsirea lui Sebastian Colţescu şi Octavian Şovre, deşi inspectorul UEFA care a anchetat cazul a scris în raport că n-a fost vorba despre rasism. Oficialul lui Istanbul Başakşehir spune că îşi menţine cererea prin care a solicitat ca cei doi să fie excluşi pe viaţă din arbitraj.

Oficialii lui Istanbul Başakşehir au reacţionat după ce inspectorul UEFA, care a anchetat incidentul de la meciul cu PSG, a scris în raport că arbitrii români nu se fac vinovaţi de rasism. Goksel Gumuşdag, preşedintele echipei din Turcia, a oferit o declaraţie vehementă, în care cere ca UEFA să ia măsuri şi speră ca cei doi să fie scoşi din arbitraj.

Oficialii lui Istanbul Başakşehir, reacţie vehementă după ce Colţescu a scăpat de acuzaţia de rasism

Într-un comunicat oficial publicat joi, UEFA a anunţat că a deschis o procedură disciplinară împotriva lui Sebastian Colţescu şi Octavian Şovre. Cei doi vor fi judecaţi pentru încălcarea articolului 11 din Codul Disciplinar UEFA, articol care sancţionează doar comportamentul neadecvat. Colţescu şi Şovre au scăpat astfel de încadrearea la articolul 14, care sancţionează rasismul şi cei doi ar fi riscat o suspendare de 10 etape.

Comisia de Disciplină UEFA va lua o decizie în baza raportului inspectorului care a anchetat cazul şi care a ajuns la concluzia că cei doi nu se fac în vreun fel vinovaţi de rasism.

Raportul l-a nemulţumit pe Goksel Gumuşdag, care a avut o reacţie vehementă. Preşedintele lui Istanbul Başakşehir spune că se aşteaptă ca UEFA să nu cedeze în faţa actelor de rasism şi cere în continuare suspendarea pe viaţă a lui Sebastian Colţescu şi Octavian Şovre:

”Poziţia pe care PSG şi Başakşehir au avut-o împotriva rasismului a intrat în istoria ca o zi specială. A avut un ecou incredibil în lume. Am primit o scriseoare de la preşedintele UEFA, Ceferin. Inspectorul şi-a finalizat ancheta şi i-a trimis pe arbitri către Consiliul Disciplinar UEFA. Acum vom aştepta să rezultatul. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem cum UEFA va rezista în lupta contra rasismului. Noi am depus cerere ca cei doi arbitri (n.r. Sebastian Colţescu şi Octavian Şovre) să fie suspendaţi pe viaţă”, a declarat Goksel Gumusdag, citat de ajansspor.com.

Cine este Goksel Gumusdag, preşedintele lui Istanbul Başakşehir

Goksel Gumusdag este unul dintre cei care fac parte din cercul de apropiaţi ai preşedintelui Turciei. Goksel Gumusdag este membru al Partidului pentru Justiţie şi Dezvoltarea Turciei, formaţiune politică din care face parte şi Recep Erdogan.

De altfel, în spatele lui Istanbul Başakşehir se află chiar Recep Erdogan. Clubul este finanţat şi controlat de apropiaţi ai preşedintelui Turciei şi, odată cu implicarea acestora, echipa a început să aibă succes.

Goksel Gumusdag este cel care a insistat ca meciul PSG - Istanbul Başakşehir să nu se mai reia, după ce Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism, atunci când s-a referit la Pierre Webo ca la ”cel negru de acolo”. Gumusdag a transmis echipei să refuze reluarea partidei şi să revină la Istanbul. Până la urmă, preşedintele lui Başakşehir a fost de acord ca meciul să se reia a doua zi, cu o altă brigadă de arbitri.

Afla mai multe despre: coltescu 

viewscnt
Articole similare