Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţie vehementă după ce Olimpiu Moruţan a fost lăsat de Mirel Radoi în afara lotului lărgit pentru Euro: "L-au distrus pe copil!"

Reacţie vehementă după ce Olimpiu Moruţan a fost lăsat de Mirel Radoi în afara lotului lărgit pentru Euro: "L-au distrus pe copil!"

Fotbal intern

Comentarii

Finanţatorul echipei FC Botoşani, Valeriu Iftime, s-a declarat dezamăgit că mijlocaşul FCSB-ului, Olimpiu Moruţan (20 de ani), nu a fost inclus de Mirel Rădoi în lotul lărgit pentru Campionatul European de tineret.

Totuşi, Iftime admite că fotbalistul pe care l-a vândut la FCSB pentru 700.000 de euro, în urmă cu un an, nu merita să facă parte din lot, din cauza faptului că nu a jucat suficient de mult în acest sezon la echipa de club.

"Aveam de gând să merg să văd acest turneu, dar dacă Moruţan nu e acolo, nu cred că mă mai duc. E o pierdere imensă pentru noi şi pentru FCSB. Dacă nu a jucat deloc, era greu să fie luat. E o pierdere teribilă. FCSB a făcut o mare greşeală că nu l-a dat să joace. Moruţan poate să joace oriunde în România, în orice echipă. Şi la FCSB, şi la CFR, şi la Viitorul. Dar are nevoie de trei, patru meciuri ca să prindă curaj. Şi la mine a avut meciuri mai puţin fericite, dar l-am ţinut în continuare. Trebuie insistat cu el, aşa cum face Gică Hagi la Viitorul. Dacă nu joci, nu ai cum să devii fotbalist", a declarat Valeriu Iftime in Fanatik.

"L-au distrus pe copil!"

Iftime îi acuză pe cei de la FCSB că l-au distrus pe Olimpiu Moruţan.

“Orice copil talentat are nevoie şi de noroc, poate nu a făcut tot efortul, dar trebuie să facem noi eforturi pentru el. Mai ales că vrem să facem şi afaceri cu el. Nu îl puneam număr 10 la Botosani aiurea. După ce a aruncat tricoul la naţională şi a fost acel meci cu cântec, Costel Enache i-a dat banderola de căpitan tocmai pentru a se reface moral.

Şi meciurile alea în care l-au bagat şi după zece minute l-au scos, l-au distrus pe copil. Nu poţi să faci aşa cu el. FCSB are un talisman în Moruţan şi avea o responsabilitate pentru el. Dacă nu va avea grijă de el pe viitor, e posibil să se piardă. Acum, îmi pare foarte rău pentru copil. Pierde mult FCSB şi noi 10 la sută din cât pierd ei", a adăugat Iftime.

Mirel Rădoi s-a decis în mare parte asupra jucătorilor cu care va aborda Campionatul European din Italia. De remarcat că în lot sunt mai mulţi jucători importanţi de la naţionala de seniori:

Portari: Ionuţ Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB)

Fundaşi: Cristian Manea (CFR Cluj), Mihai Butean (Astra), Deian Sorescu (Dinamo), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa), Andrei Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Denis Ciobotariu (Dinamo), Alexandru Paşcanu (Leicester City), Virgil Ghiţă (FC Viitorul), Ricardo Grigore (Dinamo), Florin Ştefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul), Andrei Radu (Concordia Chiajna)

Mijlocaşi: Tudor Băluţă (FC Viitorul), Răzvan Marin (Standard Liege), Dragoş Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Răzvan Oaidă (FC Botoşani), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaş), Denis Drăguş (FC Viitorul), Lorand Fulop (FC Botoşani), Vlad Dragomir (Perugia), Valentin Costache (CFR Cluj), Valentin Gheorghe (Astra)

Atacanţi: George Puşcaş (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB), Andrei Ivan (Rapid Viena)

Afla mai multe despre: morutan 

viewscnt
Articole similare