Experiențe împreună.
You are here:

Reacţie vehementă pe Fiorentinanews după meciul fabulos făcut de Ianis Hagi cu Braga: ”A fost clar de la început”

Reacţie vehementă pe Fiorentinanews după meciul fabulos făcut de Ianis Hagi cu Braga: ”A fost clar de la început”

Stranieri

Comentarii

Ianis Hagi a reuşit o prestaţie fenomenală pentru Glasgow Rangers, în meciul cu Sporting Braga, pe care scoţienii l-au câştigat cu 3-2 după ce au fost conduşi cu 2-0. Un cunoscut jurnalist italian regretă deja că Fiorentina l-a cedat atât de uşor.

Ianis Hagi a reuşit cu Braga cel mai bun meci al său pentru o echipă din străinătate. Internaţionalul român a fost foarte activ pe tot parcursul meciului, a creeat mai multe ocazii pentru Glasgow Rangers şi a dat semnalul revenirii când echipa sa era condusă cu 2-0. Ianis a marcat golul de 2-1 - cu o execuţie superbă la colţul scurt şi a adus victoria cu un şut deviat, din lovitură liberă.

Prestaţia 16-imile Europa League a produs mult entuziasm în Scoţia, atât în rândul suporterilor, cât şi al jurnaliştilor. Mai ales că Ianis a avut prestaţii foarte bune şi în partidele pe care le-a mai jucat până acum. De altfel, cifrele mijlocaşului de 21 de ani sunt foarte bune: 5 meciuri ca titular la Rangers, 3 goluri şi un assist.

Cei de la Fiorentina, criticaţi deja pentru felul în care l-au lăsat pe Ianis să se transfere

Fiorentina a fost primul club din străinătate pentru care Ianis Hagi a jucat. În vara lui 2016, când Ianis avea doar 17 ani, a fost cumpărat de Firenze şi fiul lui Gică Hagi începea să viseze la fotbalul important. Din păcate, tânărul mijlocaş român nu a primit prea multe şanse şi a intrat de doar două ori. În rest, a jucat doar pentru echipa secundă. În ianuarie 2018 a fost răscumpărat de Viitorul, a ajuns în vara lui 2019 la Genk şi în această iarnă a fost împrumutat la Glasgow Rangers, unde a reuşit să impresioneze până acum.

Evoluţia pe care a avut-o cu Braga i-a făcut însă pe italieni să-l regrete. Massimo Basile, corespondentul Corriere dello Sport la New York, a postat pe contul său de Twitter un mesaj prin care critică faptul că Fiorentina la renunţat multe prea uşor la Ianis, la fel cum a procedat şi cu Josip Ilicic, care acum străluceşte la Atalanta.

”Ianis Hagi a fost o cedare dezastruoasă, ca cea a lui Ilicic, dar înmulţită cu doi. Dar a fost clar de la început”, a scris jurnalistul Massimo Basile, pe contul său de Twitter, citat de fiorentinanews.com.

Cifrele lui Ianis Hagi, în meciul Rangers - Braga 3-2, conform Squawka Football

  • 85% acurateţea paselor
  • 63 de atingeri
  • 27 de pase reuşite
  • 16 dueluri
  • două intercepţii
  • două tackling-uri
  • două ocazii create
  • două goluri
  • două şuturi

viewscnt
Articole similare