Experiențe împreună.
You are here:

Reacţii după moartea neaşteptată la numai 60 de ani a fostei mari legende argentiniene, Diego Armando Maradona. Cristiano Ronaldo şi-a luat adio de la Maradona pe Twitter

Reacţii după moartea neaşteptată la numai 60 de ani a fostei mari legende argentiniene, Diego Armando Maradona. Cristiano Ronaldo şi-a luat adio de la Maradona pe Twitter

Fotbal

Comentarii

Maradona a murit la vârsta de 60 de ani după un stop cardiac

Moartea lui Maradona a surprins întreaga lume a fotbalului. Argentinianul s-a stins la vârsta de 60 de ani în urma unui stop cardiac. La scurt timp după aflarea veştii, Twitter s-a umplut de reacţii din partea lumii fotbalului.

Pele şi-a luat şi el adio de la fostul adversar din zilele de glorie ale Argentinei şi Braziliei: „Într-o zi, ne vom juca cu o minge în ceruri, sunt sigur”.

 

 

Maradona a început fotbalul în 1976 pentru Argentinos Juniors pentru care a marcat 116 goluri în 167 de partide. Între 1981-1982 a jucat pentru Boca Juniors pentru care a marcat 28 de goluri. A fost transferat apoi la Barcelona unde a stat numai 2 ani şi unde a avut 36 de apariţii şi 22 de goluri marcate. A urmat cea mai bună perioadă a lui Maradona, cea de la Napoli. A jucat pentru formaţia din Italia între 1984-1991, timp în care a marcat 81 de goluri în cele 188 de partide jucate. După Napoli, Maradona a mai jucat pentru Sevilla, Newell's Old Boys şi s-a retras de la Boca Juniors pentru care a jucat între 1995-1997. În naţionala Argentinei a strâns 91 de selecţii şi a marcat 34 de goluri.

Cariera lui Maradona ca manager de club nu a fost una strălucită. Acesta a antrenat din 1994 şi până în 2020 pe Textil Mandiyu, Racing Club, Argentina, Al-Wasi, Deportivo Riestra, Fujairah, Dorados de Sinaloa şi Gimnasia de La Plata, însă fără rezultate remarcabile.

Posted by Andrei Badea

viewscnt
Articole similare
Hagi mai negociaza plecarea unui jucator de la Academie. Dupa Ghita, inca o lovitura pregatita de...