Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţii după moartea neaşteptată la numai 60 de ani a fostei mari legende argentiniene, Diego Armando Maradona. Cristiano Ronaldo şi-a luat adio de la Maradona pe Twitter

Reacţii după moartea neaşteptată la numai 60 de ani a fostei mari legende argentiniene, Diego Armando Maradona. Cristiano Ronaldo şi-a luat adio de la Maradona pe Twitter

Fotbal

Comentarii

Maradona a murit la vârsta de 60 de ani după un stop cardiac

Moartea lui Maradona a surprins întreaga lume a fotbalului. Argentinianul s-a stins la vârsta de 60 de ani în urma unui stop cardiac. La scurt timp după aflarea veştii, Twitter s-a umplut de reacţii din partea lumii fotbalului.

Pele şi-a luat şi el adio de la fostul adversar din zilele de glorie ale Argentinei şi Braziliei: „Într-o zi, ne vom juca cu o minge în ceruri, sunt sigur”.

 

 

Maradona a început fotbalul în 1976 pentru Argentinos Juniors pentru care a marcat 116 goluri în 167 de partide. Între 1981-1982 a jucat pentru Boca Juniors pentru care a marcat 28 de goluri. A fost transferat apoi la Barcelona unde a stat numai 2 ani şi unde a avut 36 de apariţii şi 22 de goluri marcate. A urmat cea mai bună perioadă a lui Maradona, cea de la Napoli. A jucat pentru formaţia din Italia între 1984-1991, timp în care a marcat 81 de goluri în cele 188 de partide jucate. După Napoli, Maradona a mai jucat pentru Sevilla, Newell's Old Boys şi s-a retras de la Boca Juniors pentru care a jucat între 1995-1997. În naţionala Argentinei a strâns 91 de selecţii şi a marcat 34 de goluri.

Cariera lui Maradona ca manager de club nu a fost una strălucită. Acesta a antrenat din 1994 şi până în 2020 pe Textil Mandiyu, Racing Club, Argentina, Al-Wasi, Deportivo Riestra, Fujairah, Dorados de Sinaloa şi Gimnasia de La Plata, însă fără rezultate remarcabile.

Posted by Andrei Badea

Afla mai multe despre: maradonaargentina 

viewscnt
Articole similare