Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţii în presa internaţională după victoria Simonei Halep cu Katerynei Kozlova: ”Un meci în care a tremurat serios pe alocuri”

Reacţii în presa internaţională după victoria Simonei Halep cu Katerynei Kozlova: ”Un meci în care a tremurat serios pe alocuri”

Tenis

Comentarii

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a acces în optimile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, după ce a învins-o pe Katerina Kozlova din Ucraina, locul 114 WTA, venită din calificări, cu scorul de 7-6 (3), 7-5.

Site-ul oficial al competiţiei feminine de tenis scrie că "Halep o elimină pe Kozlova după un test dificil la Indian Wells. Favorită doi. Simona Halep a avut mult de muncit pentru a trece de sportiva de pe locul 114 în lume la BNP Paribas Open. De o ora şi 47 de minute a avut nevoie Halep pentru a se califica în optimi în California, prima întâlnire dintre cele două tenismene fiind un carusel al emoţiilor şi al întoarcerilor de scor. Chiar dacă a avut 5-2 în setul secund, drama nu se terminase pentru Halep, care s-a mai chinuit până la 5-5. Au fost multe similitudini între primul şi al doilea set, dar până la urmă fosta lideră mondială nu a mai trimis şi această manşă a doua în tiebreak".

"Favorita numărul doi şi campioana din California din 2015 a fost prima sportivă care şi-a securizat prezenţa în optimile de finală, după un meci în care a tremurat serios pe alocuri, cu Kateryna Kozlova. Romanca de 27 de ani a câştigat per total doar cu 12 puncte mai mult comparativ cu rivala sa, care a fructificat 5 break-uri din 7, având per total mult de furcă pentru a bifa această calificare. Chiar dacă totul părea mai simplu în setul doi, la 5-2, românca a mai stat pe teren, complicându-şi parcă inutil existenţa. Va evolua în optimi cu învingătoarea dintre Ostapenko şi Vondrousova, cu prima în ceea ce poate fi reeditarea din 2017 a finalei de la Roland Garros", au scris jurnaliştii de la tennisworldusa.org.

Channel NewsAsia a notat: "Simona Halep a supravieţuit unei provocări dure din partea Katerynei Kozlova, pentru a ajunge în extremis în optimile Indian Wells. Românca Halep, care a triumfat aici în California, în 2015, a învins-o greu pe Kozlova la prima lor întâlnire. Emoţiile au fost mari pentru româncă şi după 5-3 în primul set, dar şi după 5-2 în setul secund, ambele seturi fiind terminate după prelungiri, prima chiar la tiebreak", punctau asiaticii in aceasta analiza pe larg.

În optimi, Halep va evolua cu Marketa Vondrousova din Cehia, locul 61 WTA sau cu letona Jelena Ostapenko, locul 22 WTA şi cap de serie numărul 22.

Simona Halep a jucat anul trecut în semifinale la Indian Wells, fază în care a fost întrecută de japoneza Naomi Osaka, scor 6-3, 6-0. Jucătoarea română a câştigat ediţia din 2015 a competiţiei americane.

 

Afla mai multe despre: simona halepteniswta 

viewscnt
Articole similare