Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Real Madrid îşi freacă mâinile. Cifrele care îl apropie pe Vinicius de Messi, Cristiano Ronaldo şi Neymar

Real Madrid îşi freacă mâinile. Cifrele care îl apropie pe Vinicius de Messi, Cristiano Ronaldo şi Neymar

Real Madrid

Comentarii

45 de milioane de euro a plătit Real Madrid pentru Vinicius Junior la numai 16 ani ai brazilianului. Un pariu văzut de mulţi ca fiind unul riscant, dar care începe să dea roade.

Brazilianul s-a impus ca titular în mandatul lui Santiago Solari şi pare să fie fotbalistul care trezeşte în acest meci cel mai mult entuziasm pe Santiago Bernabeu. Deşi are doar 18 ani, fotbalistul adus de la Flamengo are în acest sezon 13 meciuri la Real Madrid, 2 goluri şi 7 pase decisive, ceea ce-l transformă în cel mai bun pasator al echipei blanco.

Dincolo de asta, Vinicius este şi jucătorul care scoate cel mai uşor şi cel mai mult adversarii direcţi din joc. El are cea mai mare medie a driblingurilor reuşite pe meci în acest sezon la Real Madrid.

Altele sunt însă cifrele care îi fac pe cei de la Real Madrid să viseze. Deşi nu a împlinit 19 ani, brazilianul se apropie de performanţele reuşite de cei mai mari fotbalişti ai ultimului deceniu la această vârstă. Vinicius are 21 de goluri marcate în 90 de meciuri ca fotbalist profesionist! Asta înseamnă că are o medie de 0.23 goluri marcate pe meci, fără să împlinească 19 ani (o va face abia în iulie).

Lionel Messi marcase 14 goluri în 48 de meciuri la prima echipă a Barcelonei la aceeaşi vârstă, în timp ce Cristiano Ronaldo  punctase de 16 ori în 71 de meciuri. Argentinianul avea astfel o medie de 0.29 goluri pe meci, iar portughezul de 0.15 goluri pe meci.

Un alt ”greu” al acestui deceniu, brazilianul Neymar, fotbalistul pe care Vinicius a recunoscut că îl are drept model are o medie de 0.51 goluri pe meci, cu menţiunea că el disputase până la vârsta de 19 ani, nu mai puţin de 155 de meciuri oficiale. 

Afla mai multe despre: vinicius juniorreal madridcristiano ronaldoneymarlionel messi 

viewscnt
Articole similare