Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Real Madrid-Liverpool: o finală imprevizibilă! Cine se va încununa “Regina Europei?

Real Madrid-Liverpool: o finală imprevizibilă! Cine se va încununa “Regina Europei?galerie foto
Comentarii

Elita fotbalistică de pe “bătrânul continent” susţine, în capitala Ucrainei, ultima mare încleştare pentru a culege roadele muncii la finalul unui sezon lung şi extrem de extenuant!

Ca de fiecare dată, Champions League, cea mai importantă competiţie fotbalistică intercluburi din Europa, nu duce lipsă de dueluri electrizante şi bătălii aprinse purtate cu o dorinţă arzătoare de către cei mai mari titani ai “sportului rege” pentru cucerirea râvnitului trofeu!

Astfel, încleştarea finală de la sfârşitul actualului sezon al Champions League, programată să se dispute pe Stadionul din cadrul Complexului Olimpic Naţional din Kiev propune un duel atipic între Real Madrid şi Liverpool.

Prin prisma rezultatelor, dar şi a modului în care au acces în această fază a competiţiei, se anunţă un duel deschis, în urma căruia oricare dintre cele două formaţii au şanse extrem de mari de a ridica trofeul deasupra capului la finalul celor 90 de minute de joc.

Întâlnirea programată să aibă loc pe data de 26 mai la Kiev are o semnificaţie aparte pentru fiecare dintre cele două oponente! În timp ce Real Madrid încearcă să reediteze victoriile din precedentele două finale jucate şi să devină, astfel, prima echipă care cucereşte de 3 ori consecutiv cel mai important trofeu la nivel de club, Liverpool se află în faţa câştigării celui de-al 6-lea titlu din istoria participărilor sale în Liga Campionilor. Totodată, câştigarea trofeului ar însemna şi o uriaşă revanşă luată în faţa propriilor suporteri după ce niciuna dintre cele două echipe nu a reuşit să îşi adjudece niciun trofeu în actuala ediţie a campionatelor interne.

 Real a încheiat competiţia internă pe cea de-a treia treaptă a podiumului, la 17 puncte distanţă de Barcelona şi la doar 3 lungimi în spatele concitadinei Atletico. De partea cealaltă, Liverpool a ratat la puţin prezenţa pe podium, încheind sezonul din Premier League pe locul al patrulea, cu 75 de puncte.

O finală cu multe goluri

Principalii bookmarkeri din România anticipează o finală incredibilă, cu o sarabandă de goluri. Atât Zinedine Zidane, tehnicianul francez al celor de la Real, cât şi Jurgen Klopp, antrenorul “Cormoranilor”, joacă pe cartea atacului! Mai precis, în condiţiile în care echipele pe care le antrenează nu mai au nimic de pierdut, ambii tehnicieni au acum posibilitatea de a alcătui cele mai bune formule pe care să le arunce în luptă.

Madrilenii s-au remarcat printr-un parcurs de-a dreptul controversat în fazele eliminatorii, evoluţiile jucătorilor antrenaţi de Zidane, cât şi victoriile obţinute fiind blamate în presa internaţională! Asta în ciuda faptului că atacanţii madrileni au depăşit borna celor 100 de goluri înscrise în toate competiţiile fotbalistice din actualul sezon!

Dacă victoria din optimi, împotriva campioanei Franţei, Paris Saint-Germain, cu scorul general de 5-2 nu poate fi pusă la îndoială, în schimb, în sferturi, trupa lui Zidane a avut o evoluţie contradictorie în cele doua manşe.

După ce au câştigat prima manşă cu 3-0 la Torino, madrilenii au avut nevoie de un penalty inventat de către arbitrul englez Michael Oliver, la ultima fază a meciului şi o transformare cu sânge rece a lui Cristiano Ronaldo pentru a merge mai departe cu scorul general de 4-3.

Scenariul s-a repetat şi în faza semifinalelor, atunci când talentaţii fotbalişti ai lui Bayern Munchen au oferit o replică solidă în returul de pe Santiago Bernabeu!

În ciuda unui parcurs mai puţin impresionant în primăvara europeană, “Zizou” mizează pe un sistem tactic extrem de ofensiv, 4-3-3. În atacul madrilen, Cristiano Ronaldo este un jucător care nu irsoseşte orice ocazie de gol care se iveşte, acesta având un palmares impresionant de goluri la activ. Atacantul portughez are un bilanţ de 15 goluri marcate din 12 partide din sezonul actual al Ligii Campionilor. Benzema, cu 4 goluri sau chiar fundaşul Brazilian Marcelo, cu 3 reuşite în 10 meciuri, pot fi oricând jucători providenţiali la finalizare, la fel ca şi căpitanul Sergio Ramos.

Cu 94 de goluri înscrise în cele 38 de runde jucate în La Liga, Real Madrid va fi însă nevoită să înfrunte o echipă cu evoluţii de-a dreptul entuziasmante în fazele eliminatorii. Trupa antrenată de Jurgen Klopp a reuşit “să perforeze” de nu mai putin de 14 ori porţile adverse în jocurile din Champions League din această primăvară. Klopp are la dispoziţie jucători de marcă pentru finala de la Kiev! Brazilianul Roberto Firmino, egipteanul Mohamed Salah sau camerunezul Sadio Mane au împreună 29 de goluri marcate şi reprezintă speranţele de gol ale “Cormoranilor” pentru aceasta partida!

 

Opţiuni multiple pentru un pariu fără risc oferite de către Sportingbet

 

Prestigioasa casă de pariuri sportive Sportingbet.ro se remarcă prin cote atractive acordate jucătorilor săi pentru această finală. Astfel, aceştia au multiple şanse de a obţine câstiguri substanţiale, pariind fără risc. La categoria “pariuri 1X2”, Real porneşte cu un uşor avantaj în viziunea experţilor Sportingbet, fiind creditată cu o cotă de 2.20  pentru a se încorona, pentru a 14-a oară, “Regina Europei”. Cu toate acestea, nu ar trebui subestimate nici şansele echipei engleze, Liverpool remarcându-se prin evoluţii fascinante în acest sezon de Champions League în care le-a depăsit, rând pe rând, pe Porto, Manchester City şi AS Roma, după o semifinală dramatic încheiată cu scorul general de 7-6 în favoarea elevilor lui Jurgen Klopp.

Însă, jucatorii Sportingbet dispun de o cota tentanta şi dacă mizează pe un rezultat de egalitate la finalul celor 90 de minute, cota de 3.75 find una cât se poate de generoasă care să aducă un caştig fără risc!

De reţinut este şi faptul că ambele echipe şi-au împărtit fraţeşte victoriile în ultimele 4 întâlniri directe, cu un ascendent moral însă pentru Real, care şi-a adjudecat cele două partide disputate în faza grupelor din sezonul 2014-2015.

Mijlocaşul Madrilenilor, Isco, a catalogat această finală ca fiind una incredibilă, purtată în faţa unei echipe cu jucători fantastici, cu o evoluţie entuziasmantă:

"Va fi o finală foarte frumoasă. Este cel mai important turneu la nivel de club iar Real Madrid sunt regii Europei şi avem oportunitatea să obţinem din nou această distincţie după un sezon în care nu ne-am descurcat prea bine în Ligă şi în Cupă.

Ar fi un mod foarte bun de a termina acest sezon. Este adevărat că la începutul sezonului nu erau printre favorite, însă Liverpool a arătat că merită să fie în finală. Au un antrenor grozav şi jucători puternici care ştiu să facă diferenţa în atac.

Suntem în finală pentru încă un an şi este foarte important să continuăm la cel mai înalt nivel. Atât fanii cât şi jucătorii sunt entuziasmaţi”, a subliniat acesta, care a recunoscut meritul şi forţa remarcantă a adversarilor săi!

 Galerie foto

Afla mai multe despre: pariuri sportivechampions league 

viewscnt
Articole similare