Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Real Madrid poate transfera GRATIS un jucător de top din Ligue 1. Cum este posibilă o astfel de situaţie

Real Madrid poate transfera GRATIS un jucător de top din Ligue 1. Cum este posibilă o astfel de situaţie

Real Madrid

Comentarii

Unul dintre obiectivele lui Zinedine Zidane, puştiul minune de la Lyon, Rayan Cherki, ar putea ajunge gratis pe Santiago Bernabeu.

Liga Profesionistă de Fotbal din Franţa, LFP, a anunţat oficial, joi, închiderea sezonului 2019/2020 al campionatului, iar echipa PSG, lider în clasament la momentul întreruperii, a devenit campioană, cu zece etape nedisputate din acest sezon. Amiens şi Toulouse, clasate pe locurile 19, respectiv 20, au retrogradat în liga a doua, iar Lorient şi Lens, clasate pe primele două locuri în eşalonul secund, au promovat în Ligue 1. Pentru că finalele cupelor ligii şi Franţei nu s-au desfăşurat, Reims (locul 5) şi Nice (locul 6) vor însoţi Lille (locul 4) în Liga Europa, iar în Liga Campionilor vor participa, în afară de PSG, Olympique Marseille (locul 2) şi Rennes (locul 3). Olympique Lyon a ocupat locul 7, la un punct de Reims şi Nice.

Faptul că Lyon pierde prezenţa în Europa a declanşat un adevărat scandal l-a iritat la culme pe Jean Michel Aulas, preşedintele lui Lyon. Acesta ameninţă că va da în judecată forurile fotbalistice şi va solicita daune de zeci de milioane de euro.

Nu este singura problemă pe care o va avea Aulas în perioada următoare. Conform presei spaniole, Lyon l-ar putea pierde gratis pe  Rayan Cherki, unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti tineri din Franţa în acest moment. Dorit de Zinedine Zidane la Real Madrid, Cherki ar putea ajunge gratis la formaţia blanco. Cum este posibil?

Puştiul minune al lyonezilor a semnat un nou acord, care este însă condiţionat de prezenţa în Cupele Europene a echipei sale. Dacă Lyon ratează prezenţa în Europa (o situaţie totuşi puţin probabilă în condiţii normale), Rayan are o clauză prin care poate pleca gratis la un club din străinătate. Practic, Real Madrid ar plăti doar indemnizaţia de formare a fotbalistului, ceea ce ar aduce o gaură uriaşă în bugetul lui Olympique, club care pretinde peste 60 de milioane de euro pentru Rayan Cherki.

Rayan Cherki are 8 goluri şi 3 pase de gol în toate competiţiile pentru Lyon, deşi are doar 16 ani. Cota sa de piaţă a crescut în acest an până la 18 milioane de euro.

Afla mai multe despre: real madridrayan cherki,  

viewscnt
Articole similare