Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Real Madrid şi Barcelona s-au lansat în cursa pentru un jucător emblematic de la Bayern Munchen. "M-aş imagina pe un alt drum"

Real Madrid şi Barcelona s-au lansat în cursa pentru un jucător emblematic de la Bayern Munchen. "M-aş imagina pe un alt drum"

Fotbal

Comentarii

În vara lui 2021, ar urma să expire înţelegerea fundaşului stânga austriac, David Alaba (27 de ani), cu Bayern Munchen, iar cele două rivale din campionatul Spaniei, Real Madrid şi Barcelona, stau la pândă.

Bayern Munchen trebuie să se grăbească dacă nu vrea să îl piardă gratis pe fotbalistul cotat de Transfermarkt, la 65 de milioane de euro. Înţelegerea lui Alaba cu bavarezii expiră în vara anului 2021, iar din iarna viitoare, când intră în ultimele şase luni de contract, poate negocia liber cu orice altă echipă.

David Alaba se află la Bayern Munchen din vara lu 2008, când a fost adus de la Austria Viena. Nemţii au plătit austriecilor pentru un fotbalist de 15 ani nu mai puţin de 150.000 de euro. În cei 12 ani, acesta a strâns 372 de meciuri, 30 de goluri şi 48 de pase decisive. Alaba a declarat că nu se gândeşte la plecare, dar în fotbal se pot întâmpla multe lucruri neprevăzute. Î

"Toată atenţia mea se îndreaptă către Bayern, mă simt foarte bine la Munchen, dar, În principiu, m-aş imagina pe un alt drum". Rămâne văzut. Nu vreau să mă gândesc la asta, în acest moment", a declarat internaţionalul austriac pentru revista GQ Gentalmens Quaterly.

În acelaşi timp, Alaba a recunoscut că nu i s-a făcut o ofertă de prelunigire a contractului, însă aşteaptă pnoua propunere. În situaţia sa mai sunt şi alţi colegi de club, printre care Manuel Neuer, Jerome Boateng, Javi Martinez, Thiago şi Thomas Muller.

Interesul lui Real Madrid şi al Barcelonei pentru Alaba nu este unul recent. De ani de zile se chinuiesc spaniolii, însă de fiecare dată s-au lovit de refuzul nemţilor. De data aceasta, transferul pare mai realizabil ca niciodată. 

În momentul de faţă, Real Madrid se bazează în flancul stâng al apărării pe francezul Ferland Mendy şi pe brazilianul Marcelo, în timp ce Barca îi are pe spaniolii Jordi Alba şi Junior Firpo. Cel mai probabil, David Alba ar urma să înlocuiască unul dintre veteranii Marcelo (31 ani) şi Alba (31 ani).

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare