Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Real Madrid şi FC Barcelona şi încă două cluburi din Spania au votat împotriva acordului dintre LaLiga şi CVC Capital Partners

Real Madrid şi FC Barcelona şi încă două cluburi din Spania au votat împotriva acordului dintre LaLiga şi CVC Capital Partners

La Liga

Comentarii

Real Madrid, FC Barcelona, Athletic Bilbao şi încă un club din liga a doua, al căui nume nu a fost dezvăluit, au votat, joi, împotriva acordului dintre LaLiga şi CVC Capital Partners, prin care grupul de investiţii preia o participaţie de aproape 11 la sută din veniturile primelor două ligi spaniole în următorii 50 de ani, în schimbul sumei de 2,7 miliarde de euro, informează presa internaţională.

Acordul a fost votat însă de celelalte 38 de cluburi din primele două ligi profesioniste ale campionatului spaniol de fotbal.

FC Barcelona şi Real Madrid, aflate în conflict cu LaLiga din cauza proiectului Superligii Europene, au criticat din start acest acord încheiat de Liga de Fotbal Profesionist din Spania.

Votul lor împotrivă nu afectează însă înţelegerea cu CVC Capital Partners, cluburile care s-au opus urmând a-şi primi în continuare drepturile financiare conform acordului precedent cu LaLiga, nu însă şi cota din noua înţelegere.

Potrivit ligii spaniole, acordul va spori veniturile cluburilor şi va face mai vizibilă competiţia spaniolă pe plan mondial.

Real Madrid şi FC Barcelona consideră că, deşi acordul va injecta sume importante în conturile cluburilor în următorii trei ani, va afecta pe termen lung veniturile din drepturile de difuzare, deoarece acestea vor legate de noul partener în următorii 50 de ani.

Madrilenii, care au deschis deja o acţiune în instanţă pentru a bloca acordul, arată că ligile din Italia şi Germania au refuzat parteneriatul cu CVC, deoarece au considerat că le subevaluează competiţiile.

Liga spaniolă a fost evaluată la 24,2 miliarde de euro în acordul cu grupul CVC, care a deţinut Formula 1 până în 2017, când a fost preluată de Liberty Media, şi a mai fost implicat în alte contracte legate de sport. Evaluarea nu se va schimba dacă Barcelona şi Real Madrid renunţă, a precizat LaLiga.

Ca parte a acordului, CVC va primi o cotă de aproximativ 10 la sută din veniturile ligii şi va avea o participaţie de 10 la sută într-o nouă societate comercială. Cluburile vor primi 90 la suma plătită de CVC. O parte din aceşti bani vor merge către plata datoriilor şi creşterea limitelor de cheltuieli pentru jucători şi antrenori. Liga a menţionat că grupul CVC nu va avea controlul asupra gestionării competiţiei sau asupra vânzării drepturilor sale de difuzare.

Marca notează că, prin faptul că acordul ne le afectează în niciun fel, plângerile cluburilor Real Madrid şi FC Barcelona în instanţă sunt acum fără obiect.

Afla mai multe despre: real madridbarcelonalaligacapitalinvestitierefuz 

viewscnt
Articole similare