Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Record impresionant pentru fotbalistul care a câştigat şi Champions League. Este primul din istorie cu o astfel de performanţă

Record impresionant pentru fotbalistul care a câştigat şi Champions League. Este primul din istorie cu o astfel de performanţă
Comentarii

Manchester City a triumfat şi în Champions League şi a reuşit ”tripla” istorică, după ce a câştigat şi Premier League şi FA Cup, iar Julian Alvarez (23 de ani), argentinianul lui Pep Guardiola, a bifat şi el un record, asemenea antrenorului său.

Manchester City s-a impus la limită, scor 1-0, în finala Champions League cu Inter Milano şi a pus mâna pe prima ”urecheată” din istoria clubului.

City este doar al doilea club englez care a reuşit ”tripla” istorică într-un sezon, alături de rivala Manchester United, sub comanda lui Sir Alex Ferguson, în 1999.

Pep Guardiola, antrenorul ”cetăţenilor”, este la a doua triplă ca tehnician din carieră, după cea reuşită alături de Barcelona, în 2009.

Astfel, Guardiola a devenit primul antrenor din istorie care a făcut ”tripla” Champions League - campionat - cupă cu două echipe diferite.

Record impresionant stabilit după ce a câştigat şi Champions League. Este primul fotbalist din istorie cu această performanţă

Totodată, un alt record stabilit după seara magică de la Istanbul îi aparţine argentinianului Julian Alvarez.

Chiar dacă nu a bifat niciun minut în finala cu Inter, atacantul de 23 de ani a devenit primul fotbalist care cucereşte Cupa Mondială şi ”tripla” într-un singur sezon.

Julian Alvarez a devenit campion mondial cu Argentina în Qatar, fiind un om decisiv în naţionala lui Lionel Scaloni, şi a reuşit ”tripla” istorică alături de City la finalul actualei stagiuni, câştigând Champions League, Premier League şi FA Cup.

De remarcat faptul că Julian Alvarez reuşeşte toate aceste performanţe la doar primul său sezon la Manchester City, unde a fost transerat pentru circa 20 de milioane de euro de la River Plate.

Acesta a jucat 49 de meciuri în toate competiţiile pentru City şi a oferit 17 goluri şi cinci pase decisive.

La Cupa Mondială de la finalul anului trecut, Alvarez a avut un rol important în naţionala Argentinei. A jucat în toate cele şapte meciuri de la turneul final şi a reuşit patru goluri şi un assist.

Afla mai multe despre: argentinacupa mondialajulian alvarezchampions leaguemanchester city 

viewscnt
Articole similare