Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Record la Campionatul Mondial! O femeie a depăşit performanţa lui Miroslav Klose şi e noul golgheter all-time al turneelor finale

Record la Campionatul Mondial! O femeie a depăşit performanţa lui Miroslav Klose şi e noul golgheter all-time al turneelor finale
Comentarii

Jucătoarea braziliană Marta a stabilit un record de goluri la turneele finale ale Cupei Mondiale, înscriind, marţi, pentru a 17-a oară. Ea îi depăşeşte astfel şi pe cei mai buni marcatori de la turneele finale ale CM la masculin.

Marta a marcat marţi la meciul Braziliei cu Italia, scor 1-0, în minutul 74, din penalti.

Ea a devenit deţinătoare unică a recordului de goluri la CM (feminin şi masculin), cu 17 reuşite în cinci ediţii. La masculin, cel mai bun marcator la CM este germanul Miroslav Klose (16 goluri în patru ediţii).

“Sunt foarte onorată şi fericită că scriu istorie într-un sport care este încă văzut de unii oameni ca un sport al bărbaţilor. Stabilim recorduri, arătând cât de mult s-a dezvoltat fotbalul feminin”, a declarat Marta.

La feminin, sportiva braziliană le devansează în topul celor mai bune marcatoare pe germana Birgit Prinz şi pe americanca Abby Wambach, care au câte 14 goluri.

Cei mai buni marcatori de la turneele finale ale Cupei Mondiale la masculin şi feminin

1. Marta (Brazilia) : 17 goluri în cinci ediţii

2. Miroslav Klose (Germania) : 16 goluri în patru ediţii

3. Ronaldo (Brazilia) : 15 goluri în patru ediţii

4. Gerd Müller (Germania) : 14 goluri în două ediţii

4. Birgit Prinz (Germania) : 14 goluri în cinci ediţii

4. Abby Wambach (SUA) : 14 goluri în patru ediţii

5. Just Fontaine (Franţa) : 13 goluri într-o ediţie.

Afla mai multe despre: marta 

viewscnt
Articole similare