Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Recordul lui Buffon, doborât după 17 ani... de două ori. Clasamentul celor mai scumpi portari din istorie

Recordul lui Buffon, doborât după 17 ani... de două ori. Clasamentul celor mai scumpi portari din istorie
Comentarii

În urmă cu mai puţin de o lună, recordul lui Gianluigi Buffon de cel mai scump portar din istoria fotbalului a fost doborât după 17 ani. La o distanţă de doar câteva zile urmează să fie doborât din nou.

Portarii apar în discuţie doar atunci când un meci este pierdut, în general contribuţia lor nu este foarte apreciat, uneori chiar este trecută cu vederea în urma unei performanţe foarte bune. În fotbal, marcatorii sunt cei mai costisitori, exemplele Neymar, Mbappe sau Cristiano Ronaldo fiind cele mai elocvente, însă de când piaţa transferurilor pur şi simplu a explodat, portarii au ajuns să atragă lângă numele lor sume importante de bani. 
 
Telekomsport.ro vă prezintă clasamentul celor mai scumpi portari din istoria fotbalului, cu precizarea că la cum evoluează lucrurile în lumea fotbalului, topul poate suferi modificări oricând. 
 
10. Alex Meret
De la: Udinese
La: Napoli
An: 2018
Sumă de transfer: 22 de milioane
 
Prima intrare din această listă este un portar de doar 21 de ani, care, alături de Gianluigi Donnarumma de la AC Milan sunt văzuţi înlocuitori lui Buffon în poarta Italiei. Transferul este şi mai surprinzător dacă luăm în calcul că Meret a adunat doar 13 meciuri în Serie A până acum, dar cu siguranţă va fi titular în poarta lui Napoli odată cu plecarea lui Pepe Reina. 
 
9. David De Gea
De la: Atletico Madrid
La: Manchester United
An: 2011
Sumă de transfer: 25 de milioane
 
O sumă foarte mică dacă ne raportăm la banii care se învârt acum în fotbal, dar, în ciuda criticilor, De Gea este un portar de certă valoare. Este titularul naţionalei Spaniei şi, de când a ajuns pe Old Trafford, a terminat fiecare sezon cu cel puţin 11 meciuri fără gol primit. 
 
8. Bernd Leno
De la: Bayer Leverkusen
La: Arsenal 
An: 2018
Sumă de transfer: 25 de milioane 
 
Momentan Leno nu este un portar de talia lui De Gea, chiar dacă s-a plătit aceeaşi sumă de bani pe cei doi, însă Arsenal speră că şi-a asigurat poarta pentru următorii ani cu transferului neamţului care a fost, inevitabil, tot timpul în umbra lui Manuel Neuer. 
 
7. Francesco Toldo 
De la: Fiorentina
La: Inter Milano
An: 2001
Sumă de transfer: 26.5 milioane de euro 
 
Toldo a impresionat la Campionatul European din 2000, unde a apărat poarta Italiei care a ajuns până în finală, unde a pierdut însă cu Franţa. Un an mai târziu a urmat transferul la Inter, unde a evoluat pentru nouă sezoane. Cinci titluri de campion şi-a trecut în palmares Toldo la Inter, în ultimul sezon din carieră fiind chiar în lotul nerazurrilor când au câştigat trofeul Ligii Campionilor. 
 
6. Jordan Pickford
De la: Sunderland
La: Everton
An: 2017
Sumă de transfer: 28.5 milioane de euro 
 
10 meciuri fără gol primit a avut Everton sezonul trecut, primul al lui Pickford pe Goodison Park. Jucătorul în vârstă de 24 de ani a debutat şi la Campionatul Mondial, unde, deşi a reuşit "performanţa" să nu primească gol într-un singur meci, a fost eroul Angliei la loviturile de departajare din meciul împotriva Columbiei. 
 
5. Manuel Neuer
De la: Schalke 04
La: Bayern Munchen
An: 2011
Sumă de transfer: 30 de milioane
 
Primit iniţial cu ostilitate pe Allianz Arena, cu timpul Neuer a devenit un idol pentru bavarezi, unde nu a impresionat doar prin reflexele spectaculoase, ci şi prin jocul foarte bun de picior, foarte apreciat de Pep Guardiola în perioada în care antrena la Bayern. Totodată, Neuer a revoluţionat modul în care vedem fotbalul, pentru că a readus în prim-plan poziţia de sweeper-keeper. 
 
4. Ederson 
De la: Benfica
La: Manchester City
An: 2017
Sumă de transfer: 40 de milioane 
 
Transferul lui Ederson a fost unul dintre motivele pentru care Manchester City a câştigat campionatul sezonul trecut într-o manieră atât de categorică. În 16 rânduri poarta "cetăţenilor" a fost intactă cu Ederson titular, fiind cel mai bun portar din Premier League din acest punct de vedere. 
 
3. Gianluigi Buffon
De la: Parma
La: Juventus Torino
An: 2001
Sumă de transfer: 52 de milioane 
 
În anul 2001 Gianluigi Buffon a devenit cel mai scump portar din lume. 17 ani a rezistat recordul lui, 17 ani în care a devenit o legendă a clubului din Torino şi în care a câştigat nouă titluri de campion al Italiei, dar şi Campionatul Mondial în 2006. 17 ani mai târziu, la 40 de ani, Buffon a părăsit-o pe Juventus şi s-a dus la PSG pentru a visul "interzis" - Liga Campionilor. 
 
2. Alisson Becker
De la: AS Roma
La: Liverpool 
An: 2018
Sumă de transfer: 75 de milioane
 
Jurgen Klopp şi-a dat seama că are nevoie de un portar de clasă prin cel mai dur mod - finala Ligii Campionilor, atunci când Karius a greşit decisiv. Astfel, patronii lui Liverpool au fost nevoiţi să arunce cu bani pentru portarul numărul 1 din naţionala Braziliei. 
 
1. Kepa Arrizabalaga
De la: Athletic Bilbao
La: Chelsea
An: 2018
Sumă de transfer: 80 de milioane 
 
23 de ani are cel care va fi cel mai scump portar din istoria fotbalului odată ce transferul său la Chelsea va fi oficial. Tânărul cu doar o selecţie în naţionala Spaniei a luat ochii tuturor la Campionatul European din 2017 destinat jucătorilor sub 21 de ani, atunci când Spania a ajuns până în finală. Kepa are doar două sezoane în La Liga, dar după experienţa Courtois, care a jucat tot în Spania înainte să debuteze în Premier League, Chelsea speră că a dat lovitura prin plata clauzei de reziliere a lui Kepa. 
 
*Toate sumele sunt exprimate în euro.  

Afla mai multe despre: portaribuffonkepa arrizabalagaalissonneuerdavid de gealenopickfordederson 

viewscnt
Articole similare