Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Regula U21, benefică pentru doi jucători de la echipa naţională. Oficialul FRF. ”Dacă nu era, poate că acum jucau prin Liga 3” | EXCLUSIV

Regula U21, benefică pentru doi jucători de la echipa naţională. Oficialul FRF. ”Dacă nu era, poate că acum jucau prin Liga 3” | EXCLUSIV
Comentarii

În 2023 s-au împlinit şapte ani de la momentul în care Răzvan Burleanu a impus regula U21 în Superligă. De atunci, fiecare echipă din primul eşalon a fost obligată să aibă pe teren, pe toată desfăşurarea unui meci, cel puţin un jucător care la acea vreme să fie eligibil pentru naţionala U21.

Regula impusă de Răzvan Burleanu a atras după ea mulţi contestatari, printre care Dan Petrescu şi Gigi Becali. Finanţatorul FCSB-ului a răbufnit înaintea startului acestui sezon din Superligă, atunci când, prezent la sediul LPF, a încercat să convingă celelalte cluburi participante să voteze împotriva regulii U21. Iniţiativa latifundiarului din Pipera nu a avut succes, întrucât la vot a ieşit 7-7, fără majoritate pentru iniţiatori.

Regula U21 i-a avantajat pe Racoviţan şi Bîrligea

Bogdan Racoviţan şi Daniel Bîrligea au fost convocaţi de Edi Iordănescu pentru meciurile din luna septembrie, pe care naţionala României le va disputa pe teren propriu, contra Israelului şi a selecţionatei statului Kosovo. Fundaşul lui Rakov a fost transferat de FC Botoşani de la echipa U19 a lui Dijon în 2021, pentru a respecta regula U21.  Daniel Bîrligea a venit la CFR Cluj în urmă cu un an şi jumătate de la o formaţia din liga a treia italiană, iar acum este unul dintre cei mai importanţi jucători din lotul fostei campioanei. 

Invitat în cadrul emisiunii ”Sport Center” de pe Orange Sport, Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, a declarat că, regula lui Răzvan Burleanu a reprezentat o şansă imensă pentru cei doi fotbalişti.

”Acum au ajuns la naţională doi jucători tineri, care sunt jucători aduşi din diaspora pentru regulă, Racoviţan la Botoşani şi Bîrligea la CFR. Dacă nu era această regulă, probabil că aceşti jucători erau pe la liga a treia. Până la urmă, el (n.r. Racoviţan) şi Sorescu sunt singurii români care evoluează în grupele unei competiţii europene”, a spus Andrei Vochin, în exclusivitate pentru Orange Sport.

Deian Sorescu şi Bogdan Racoviţan vor da piept în grupele Europa League contra lui Sporting, Sturm Graz şi Atalanta.

 

Afla mai multe despre: româniavochin 

viewscnt
Articole similare